Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

17 Νοέμβρη«Δεν έχουμε σχολείο αύριο. Θα κάνουμε γιορτή για το Πολυτεχνείο», λέει η κόρη μου. Για εκείνη είναι περίπου όπως ήταν για εμάς η 28η Οκτωβρίου. Γεγονότα που έζησαν οι γονείς τους αλλά εκείνους δεν τους λένε τίποτα. Βέμπο τραγουδούσαμε εμείς, βάλε κανένα Θεοδωράκη ή Λοΐζο για αυτούς. Χωρίς συγκίνηση, χωρίς να καταλαβαίνουν ακριβώς σε τι αναφέρονται.

Ίσως και ένα πέρασμα από την πορεία, αν την κάνει κέφι η παρέα. Περπατάς και παράλληλα στέλνεις μηνύματα και βγάζεις και μια selfie. Με γνωστούς άγνωστους κερασάκι, να σπάνε και να ρημάζουν.  Με παλιούς αριστερούς να βρίσκονται με φίλους παλιούς και να είναι η πορεία ένα είδος reunion που θα καταλήξει στο βράδυ για κρασάκι. Έτσι να θυμηθούμε τα παλιά… Πιο καλά τα παλιά γιατί τα νέα καλύτερα να τα ξεχνάμε.

Η «17 Νοέμβρη» είναι σίγουρα το πιο λερωμένο brand name στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Από την συμμορία των δολοφόνων μέχρι την περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου, που ρήμαξε και αυτή με πολλούς τρόπους την πατρίδα της όταν της δόθηκε η ευκαιρία να κυβερνήσει. Τώρα έχουν αποσυρθεί, εκόντες άκοντες , και ξεκοκαλίζουν τα έτοιμα.

Ευτυχώς έχουμε δεξιά κυβέρνηση της αριστεράς και έναν πρωθυπουργό που πήγε σήμερα μια βόλτα από το Πολυτεχνείο να καταθέσει στεφάνι. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και τώρα που πέρασε απέναντι άλλοι έχουν αναλάβει την δουλειά που έκανε αυτός και παρέα του τόσα χρόνια.  Το φτύνανε και για μια ακόμη φορά προσπάθησε να μας πείσει ότι έβρεχε.

Τελικά τους Έλληνες το μόνο που μπορεί να τους ταρακουνήσει είναι ο Εγκέλαδος και το έκανε σήμερα πρωί πρωί στην Λευκάδα. Ο Θεός βοηθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου