Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Παίρνουν πολλά οι βουλευτές;Αχ δεν ξέρω αν η, τέως βουλευτής, Χριστίνα Ταχιάου έπαιρνε πολλά ή λίγα. Στο ελάχιστο που την έχω γνωρίσει, μου φάνηκε πολύ συμπαθής και αξιοπρεπής για να ασχοληθώ με τα οικονομικά της, όπως και με τα οικονομικά οποιουδήποτε άλλου. Εδώ με τα δικά μου δεν τα καταφέρνω… Βέβαια εκείνη είχε την διάθεση να παρουσιάσει δημόσια το εκκαθαριστικό της, συνοδευόμενο από σχόλια που αφορούσαν, υποθέτω, νέους βουλευτές άνευ λοιπών πόρων. Οι βουλευτές λοιπόν, παίρνουν πολλά ή λίγα; Δεν με ενδιαφέρει τι παίρνουν. Με ενδιαφέρει τι κάνουν.

Μπορεί να παίρνουν πολλά παίρνοντας λίγα ευρώ ή να παίρνουν λίγα παίρνοντας πολλά ευρώ.

Οι βουλευτές, όπως και οι άλλοι επαγγελματίες (διότι περί επαγγελματιών πρόκειται εφόσον πληρώνονται) πρέπει να αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι αξίζουν τον μισθό που παίρνουν.  Παίρνει πολλά λεφτά ο Ρονάλντο ή ο Μέσι; Τα απόλυτα νούμερα είναι εξωφρενικά για τον μέσο άνθρωπο. Αυτοί που τους τα δίνουν και σφάζονται κάτω από τις τάπες των παπουτσιών, είναι χαζοί; Τα λεφτά αυτά τους επιστρέφονται ή όχι;

Πριν από δύο χρόνια είχα θυμώσει με τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που καλούσε δημοσίως τους επαγγελματίες του τουρισμού, στις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, να χαμηλώσουν τις τιμές τους στην κορυφή της τουριστικής περιόδου. Είχα πει τότε, ότι το ζητούμενο δεν είναι οι χαμηλές τιμές αλλά οι τίμιες χρεώσεις. Να πληρώνει, αυτός που μπορεί, χίλια ή δύο χιλιάδες ευρώ το δωμάτιο με θέα στην Καλντέρα τον Δεκαπενταύγουστο και να νιώθει ότι έχει κάνει μια καλή συμφωνία και να προγραμματίζει πότε θα ξανάλθει. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να φτιάξουμε ένα προϊόν που να αξίζει τα λεφτά του.

Βλέπω μια καταπληκτική Porsche στον δρόμο. Ρωτάω την τιμή. Ξέρω ότι δεν μπορώ να την αποκτήσω. Θεωρώ, όμως, πολύ λογικό αυτό το αυτοκίνητο να κοστίζει τόσο.

Θέλω λοιπόν βουλευτές Μέσι και Ρονάλτο, να ιδρώνουν την φανέλα και να βάζουν γκολ για λογαριασμό μου. Θέλω βουλευτές υπέροχα καταλύματα με θέα στην Καλντέρα, να με βοηθούν να ονειρεύομαι. Θέλω βουλευτές Porche να ανοίγουν δρόμους και να πιάνουν απίστευτες επιδόσεις.

Θέλω να πιάνουν τόπο τα λεφτά μου, βρε αδελφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου