Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Μια βδομάδα πέρασεΜια βδομάδα πέρασε και εμείς έχουμε γεμίσει με ειδήσεις και εμπειρίες.

Μάθαμε ότι υπάρχει υπερπανσέληνος Σεπτεμβρίου και μάλιστα είχε και έκλειψη. Αυτή σπάει το μονοπώλιο της συναδέλφου της του Αυγούστου και σίγουρα γεννά ανταγωνισμό που όπως γνωρίζουμε θα βελτιώσει την ποιότητα και θα ρίξει τις τιμές. Τα σχετικά με το φαινόμενο άσματα αναθεωρούνται και εμπλουτίζονται.

Από το outer space και η επόμενη είδηση αφού αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι υπάρχει νεράκι, όχι τόσο γάργαρο αλλά σίγουρα δροσερό, στον Άρη. Για την ώρα είναι μάλλον δύσκολο να το πιούμε, αν και το κόστος μεταφοράς από τον απομακρυσμένο πλανήτη, είναι σίγουρα ανταγωνιστικό συγκρινόμενο με τις τιμές πώλησης του νερού στην Γερμανία, τις ακτές της Μυκόνου και τα mini bar των ξενοδοχείων.

Μέσα στην εβδομάδα μάθαμε και ότι αν αντί για τον, μάλλον βραχύσωμο, κύριο Τσίπρα είχαμε εκλέξει ως πρωθυπουργό τον λεβεντόκορμο κύριο Μεϊμαράκη, τότε η οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλαν με το ζευγάρι των πλανηταρχών θα ήταν πολύ πιο κολακευτική για τα εθνικά χρώματα. Μάθαμε επίσης ότι η κυρία του κυρίου Τσίπρα δεν έπιανε χαρτωσιά (όπως έλεγαν παλιά στα καφενεία) μπροστά στην υπέρκομψη κυρία του κυρίου Καραμανλή του αυθεντικού, όχι του franchisee.  

Διδακτική από κάθε άποψη η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, αφού έγινε η αφορμή να αρχίσουν να διαβάζουν με θέρμη τα Αγγλικά τους, παιδάκια σε όλη την επικράτεια σκεφτόμενα ότι θα ήθελαν να αποφύγουν παγκόσμιο διασυρμό ανάλογο με αυτόν του μάλλον αμόρφωτου και σίγουρα καθόλου προνοητικού στο να ζητήσει βοήθεια  πρωθυπουργού.

Μάθαμε ότι θα πληρώσουμε αναδρομικά την αυξημένη προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά. Αυτό, μαζί με άλλα  ανάλογα «αναπτυξιακά μέτρα», το γνώριζε και ο πρωθυπουργός ο οποίος, μην βρίσκοντας φυσικά κανένα λογικό επιχείρημα να επικαλεστεί, ζήτησε από τους ομογενείς να έλθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι για να κερδίσουν αλλά για να βοηθήσουν την πατρίδα στην οποία δεν ζουν. Περίπου δηλαδή σα να έλεγε, ψάχνουμε για μ…. και βρήκαμε εσάς.

Ο πρόεδρος Πούτιν άρχισε τις Πουτινιές βομβαρδίζοντας ότι βρίσκει μπροστά του στην Συρία. Η διεθνής κοινότητα, που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήθελε να τον ξέρει, τώρα κάνει τα στραβά μάτια και τον αφήνει να καθαρίσει την μπουγάδα κάνοντας τα στραβά μάτια. Τελικά για όλους υπάρχει ψωμί ιδίως αν δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν και καμιά βρομοδουλειά.

Τα σχολεία άνοιξαν αλλά αμέσως μετά έκλεισαν για τις εκλογές. Όταν ξανάνοιξαν, μετά τις εκλογές, ξαναέκλεισαν με «καταλήψεις» για να μπορέσουν να κάνουν το κομμάτι τους τα τσικό των κομματόσκυλων, με την ελπίδα να μπορέσουν κάποτε και αυτά να γίνουν πρωθυπουργοί. Φήμες λένε ότι τα συγκεκριμένα «συνδικαλιστικά ένσημα» θεωρούνται ότι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από την καλή γνώση ξένων γλωσσών ή ακόμα και των ίδιων των Ελληνικών.

Ενώ γίνονται όλα αυτά, αναβιώνουν τελετές πολεμικής αρετής των Ελλήνων κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων που γινόταν όταν εγώ ήμουν μικρός και έβλεπα παντού γύρω μου ένα πουλί που έβγαινε μέσα από μια φωτιά. Ένας ευτραφείς κύριος που παραμονές εκλογών παίζει με τρενάκια ή πάει σε νοσοκομεία, όταν τελειώνουν οι εκλογές αρχίζει να παίζει με στρατιωτάκια και με τα νεύρα και την αισθητική μας.

Στη Νέα Δημοκρατία ψάχνουν για πρόεδρο. Αυτό δεν φαίνεται να είναι δύσκολο αφού δηλώνει ότι είναι διαθέσιμο να αναλάβει, τον ρόλο αυτό, σχεδόν το σύνολο των στελεχών του. Υπάρχει και ένας που μπαινοβγαίνει στη θέση του υποψηφίου ανάλογα με τις διαθέσεις της εφορευτικής επιτροπής, κάνοντας τη διαδικασία άκρως ερωτική.

Καλό Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου