Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Μια Κυριακή ενδιαφέρουσα.Μια Κυριακή ενδιαφέρουσα.

Ξύπνημα μέσα στο μαύρο σκοτάδι. Αέρας δυνατός να σηκώνει τις πέτρες. Ξαφνικά ήχος βροχής δυνατός σα να τράβηξαν το καζανάκι του ουρανού… Από αυτά τα εφέ που συναντάς στις ταινίες β’ διαλογής και λες «πλάκα μας κάνουν, ποιος θα το πιστέψει».

Αστραπές, βροντές, νερό άφθονο. Ξανακουκουλώνεσαι και σκέφτεσαι ότι πριν από δύο Κυριακές έκανες το τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα. Κλείνεις μάτια, ανοίγεις μάτια και είναι η ώρα πού το καλοκαίρι πήγαινες στον φούρνο, ιδρώνοντας, να πάρεις ζεστό μυρωδάτο ψωμί για το πρωινό. Ο ήλιος έλαμπε ήδη στον ουρανό. Σήμερα σκοτεινιά παντού.

Μέσα σε όλα και προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος. Πρέπει να φτιάξουμε την επέκταση του μετρό, μη και δεν μπορέσει να έλθει στην Καλαμαριά αυτό που δεν θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη… Την ανάγκη φιλοτιμία ποιώντας σέρνεσαι μέχρι την κουζίνα να καβατζάρεις λίγο ζεστό καφέ, πριν στερέψουν οι πρίζες του ηλεκτρικού. Προλαβαίνεις στο τσακ. Πρωινό υπό το φως των κεριών. Έξω η βρόχα ράιτθρου.

Εκεί που έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα της προ-χειμερινής μιζέριας, το ηλεκτρικό επιστρέφει στις πρίζες. Ο συναγερμός του γείτονα το μαρτυράει. Η βροχή σταματάει και μια υποψία ήλιου εμφανίζεται στο ουρανό. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό.

Πόσα θέλει για να μας τρελάνει.

Καλημέρα και καλή Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου