Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αύριο ψηφίζουμεΝαι, ξέρω ρε φίλε. Αν βγουν αυτοί θα χρειαστείς διαβατήριο γιατί δεν θα αντέξεις και θα φύγεις από την χώρα. Έτσι έκανες και στο δημοψήφισμα και ακόμα εδώ γύρω σε βλέπω. Σου πα θα πεθάνω αν σκοτωθείς και όμως έχω ζήσει, που τραγουδούσε και ο Λοΐζος.

Βέβαια αν ο καιρός είναι όπως σήμερα, μπορεί να σε δω και σε καμιά παραλία να πίνεις μοχίτο και να ποστάρεις φωτογραφίες για το τελευταίο μπάνιο. Υποχρεωτική από τον νόμο, λέει, η ψηφοφορία. Δίκιο έχουν. Το είδα με τα μάτι μου, που το είχαν πάρει το 37% των Ελλήνων τον Ιανουάριο και το πήγαν για εκτέλεση στην Πλατεία Συντάγματος και στην Αριστοτέλους. Γέμισε ο τόπος αίματα. Μας βγήκε η μέση να σφουγγαρίζουμε εμάς που πήγαμε και ψηφίσαμε και μας άφησαν να ζούμε.

Κάθεσαι στην πλατεία, το ταξί, τη δουλειά, το πληκτρολόγιο και κριτικάρεις τους πάντες και τα πάντα. Όταν έλθει η ώρα να πας να ψηφίσεις, συντάσσεσαι με το «έλα μωρέ». Λοιπόν σου έχω νέα. Το σύστημα λέει ότι κάποιος κυβερνάει και κάποιος κυβερνάται. Το ποιος θα κυβερνήσει το διαλέγεις από ένα μενού. Το μενού διαμορφώνεται ελεύθερα και έχεις και εσύ την δυνατότητα να εκτεθείς ως υποψήφιος. Να θυμάσαι όμως ότι το μενού είναι δεδομένο σήμερα και από εκεί επιλέγεις.  Delivery ψηφοδελτίων δεν έχει. Πρέπει να σηκώσεις το απαυτό σου από την καρέκλα, να αφήσεις κάτω το τηλεχειριστήριο, να αποχωριστείς για λίγο το πληκτρολόγιο και να πας  να κλειστείς για 2-3 λεπτά μέσα στο παραβάν. Μετά βγες και πες ότι θέλεις. Αναρωτιέμαι ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ψήφιζαν όλοι οι Έλληνες. Άσε που θα τρελαίναμε και τους δημοσκόπους οι οποίοι εσχάτως δεν φαίνεται να τιμούν και πολύ το ψωμί που τρώνε…

Από Δευτέρα θα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση και αυτή επιτέλους να κυβερνήσει. Βάλε με το μυαλό σου ποιος μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Το κανένας δεν παίζει. Κάποιος θα πάει εκεί είτε το θέλεις είτε όχι. Σκέψου τι επιδόσεις είχαν μέχρι τώρα οι βασικοί διεκδικητές και αποφάσισε. Δεν σου αρέσουν αυτοί; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη λίστα. Όσο πιο extreme η επιλογή σου, τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να απογοητευτείς. Σκέψου τι ωραία που τα λένε όλοι στην αντιπολίτευση, ιδίως αν τα ποσοστά τους είναι μικρά και πώς τα κάνουν όταν γίνονται κυβέρνηση. Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε.

Όποιος και να βγει, σε γενικές γραμμές, για εσένα λίγα πράγματα θα αλλάξουν. Εσύ θα πρέπει να δουλέψεις για να φας. Αν φυσικά δεν ανήκεις στον κομματικό στρατό που τρέφεται από τους πολύχρωμους  Μαυρογιαλούρους, οι οποίοι έρχονται σε ότι χρώμα θέλεις πλέον. Η συνεισφορά του πολιτικού που κυβερνά, στην ανάγκη σου για φαγητό, δεν είναι πλέον το να δημιουργήσει δουλειές. Είναι να μην σου πάει πολύ κόντρα. Είναι να μην κλείνει τις υπάρχουσες δουλειές και να μην δυναμιτίζει τις δικές σου προσπάθειες. Σκέψου ποιος φαίνεται να ταιριάζει στο προφίλ αυτό και ψήφισε τον. Μάλλον κανένας ακριβώς αλλά ζύγισε τους.

Όποιος και να βγει, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που ήδη έχει ψηφίσει η βουλή που μας άφησε χρόνους. Έξυπνο ε; Αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι με ποιόν τρόπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμα και τι αποτέλεσμα θα φέρει. Αν έχει διάθεση και ικανότητα να κυβερνήσει και να κάνει το καλύτερο που μπορεί, στις πραγματικές συνθήκες, ή αν θα γυρίζει βρίζοντας τους ξένους που μας το επέβαλαν και θα τορπιλίζει οποιαδήποτε θετική προσπάθεια. Σκέψου ποιος φαίνεται να ταιριάζει στο προφίλ αυτό και ψήφισε τον.

Το απόγευμα της Κυριακής θα στηθείς μπροστά στην οθόνη και θα περιμένεις τα exit polls ακόμα και αν δεν τους έχεις και πολύ εμπιστοσύνη. Πίτσα, μπύρα και εξυπνάδες στα social media. Μπορεί να το ξενυχτήσεις ή να το σχολάσεις νωρίς. Την Δευτέρα θα πρέπει να πας στη δουλειά ή να καθίσεις στο σπίτι αν είσαι άνεργος. Θα πρέπει να πληρώσεις την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και το φόρο. Το χαρτάκι που θα έχεις ρίξει το πρωί της Κυριακής μέσα στο διαφανές κουτί έχει σχέση με το πώς θα μοιάζουν οι επόμενες Δευτέρες σου. Δες το και έτσι. Ακόμα και κάνεις λάθος επιλογή, σύντομα θα σου ξαναδοθεί δυνατότητα να επιλέξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου