Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Φέτος ΔΕΘα κάνουμε επανάσταση...Φέτος στα εγκαίνια της ΔΕΘ, δε θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Οι υπουργοί θα είναι υπηρεσιακοί και οι μέρες προεκλογικές. Αυτό δεν πτοεί τους διάφορους πικραμένους αλλά φυσικά και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές οι οποίοι θα πράξουν το «καθήκον» με τον ίδιο τρόπο που ο δημόσιος υπάλληλος χτυπάει κάρτα κάθε πρωί και μεσημέρι στην υπηρεσία… Τυφλοσούρτη. Έτσι το βρήκαμε έτσι το πάμε. Θα μαζευτούν να «διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν δυναμικά και μαζικά», τι και από ποιόν μόνο αυτοί ξέρουν.

Ίσως φέτος να ήταν μια ευκαιρία να τελειώνουμε με αυτό το ετήσιο ραντεβού της επαρχιώτικης βλακείας. Θα έλθει ο άρχοντας στο χωριό μας και εμείς θα πάμε να του καταθέσουμε τα αιτήματα μας. Θα φωνάξουμε θα εκτονωθούμε και φυσικά θα δικαιολογήσουμε στους πελάτες μας τον συνδικαλιστικό μισθό μας. Το 1930, ίσως. Σήμερα, όμως, λυπάμαι αλλά κυρίες και κύριοι βρωμάτε ναφθαλίνη. Πίσω στο πατάρι παρακαλώ.

Η ΔΕΘ είναι μια γιορτή για την πόλη. Δεν έχει την ίδια εμπορική αξία με παλαιότερες εποχές, καθώς οι καιροί έχουν αλλάξει και μια πληθώρα κλαδικών εκθέσεων καλύπτει κάθε κλάδο ξεχωριστά.  Είναι μια γενική έκθεση που προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Μετά από πολλά χρόνια, με συστηματική δουλειά μια άοκνης ομάδας, φαίνεται να βρίσκει την ταυτότητα που είχε χάσει και να ετοιμάζεται να γράψει τη νέα ιστορία της.  Αντί να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να δούμε τι περισσότερο μπορεί να κερδίσει η πόλη από αυτή, την υπονομεύουμε με κοντόφθαλμες  αναχρονιστικές μεθόδους. «Μερικές χιλιάδες αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν την τελετή των εγκαινίων». «Αστακός η πόλη». Γιατί;

Ας είναι λοιπόν η φετινή έκθεση, η πρώτη μετά από χρόνια που δεν θα υπονομευτεί από ανούσιες συγκεντρώσεις βαριεστημένων διεκδικητών. Ας καθίσουν επιτέλους σπίτι τους και ας σταματήσουν να κάνουν κακό στην πόλη και τους συμπολίτες τους, πουλώντας ανέξοδη επανάσταση. Ακόμα καλύτερα, ας πάρουν τις οικογένειες τους και ας συμμετάσχουν σε κάτι καλό που συμβαίνει στον τόπο τους και με αυτό τον τρόπο ας στείλουν, επιτέλους για μια φορά, ένα θετικό μήνυμα.  Η Θεσσαλονίκη μόνο κέρδος έχει από τέτοιες εκδηλώσεις και το ίδιο και οι εργαζόμενοι και επαγγελματίες για τους οποίους κόπτονται όλοι αυτοί.

Υπάρχουν τόσοι που θέλουν να μας βγάλουν τα ματάκια μας, ας μην τους βοηθάμε με τα ίδια μας τα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου