Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Βαρέθηκα το δούλεμα.

Βαρέθηκα το δούλεμα.

Βαρέθηκα έναν πρωθυπουργό σε ρόλο Μπλανς Επιφανί. Γυρνάει από εδώ και από εκεί και μυξοκλαίει. «Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα που δεν είναι επιλογή μας». Μα εσείς το προκαλέσατε, στο τέλος ικετέψατε γι αυτό και τώρα πρέπει να το εφαρμόσετε. Αν δεν θέλετε, στο καλό και από υποψήφιους εθνοσωτήρες να φάνε και οι κότες. Κάνατε το κομμάτι σας. Δείξατε την αξία σας. Τώρα ξέρουμε πόσο μετράτε και εσείς.

Βαρέθηκα τους «πλατφόρμες» που πουλάνε εύκολη επανάσταση αντιπολιτευόμενοι το ίδιο τους το κόμμα και να παίζουν παιχνίδια τακτικής στην πλάτη των Ελλήνων. Φυσικά το βουλευτιλίκι βουλευτιλίκι. 

Βαρέθηκα μια, τουλάχιστον προβληματική, προσωπικότητα που κατσικώθηκε σε μια θεσμική θέση και την εξευτελίζει κάνοντας ψυχοθεραπεία. Βαρέθηκα και αυτούς που της επιτρέπουν να το κάνει για δικούς τους λόγους τακτικής. 

Βαρέθηκα το ψώνιο που ψάχνει την κάμερα και το μικρόφωνο για να δικαιώσει την ύπαρξη του.

Βαρέθηκα τον χυδαίο λαϊκιστή που έχει πέσει στα τέσσερα προσπαθώντας να κρατήσει το πόστο του.

Βαρέθηκα την αντιπολίτευση που βαφτίζει την δημοσκοπική της φτώχεια, σοβαρή συναινετική στάση για την σωτηρία της χώρας. «Νηστεύει ο δούλος του Θεού, όταν δεν έχει να φάει», έλεγε η μητέρα μου. 

Βαρέθηκα τους νόμους που γίνονται και ξεγίνονται και για όλα φταίνε οι άλλοι.
Βαρέθηκα την μιζέρια και την πεθαμένη αγορά που μόνο η φορμόλη τις καλοκαιρινής ραστώνης την προστατεύει από το να μυρίσει περισσότερο. 

Βαρέθηκα και εμάς, κανονικά πρόβατα, που ακολουθούμε τσαρλατάνους που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα επειδή ξέρουν ότι μπορούν να το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου