Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Facebook, όπως κλισέΤο Facebook είναι εδώ και ξεχειλίζει από πρωτοτυπία.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είδε όταν άνοιξε το…» γράφει η ανάρτηση  και βέβαια για να δούμε τι είδε, πρέπει να μπούμε μέσα στη σελίδα τους. Συνήθως ο θησαυρός είναι άνθρακες.

Έχω φίλες και φίλους που διαβάζουν τα πιο ακραία μπλογκ διάφορων βλαμμένων και αναπαράγουν ειδήσεις που είναι πέρα από κάθε λογική. Την είδαν βέβαια στο ίντερνετ και άρα … ισχύει. Νιώθουν σχεδόν ερευνητές που έκαναν ανακάλυψη τρανή και δεν τους πάει η καρδιά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους.

Δεν ξέρω αν  «το παλικάρι που είχε το ατύχημα με τη μηχανή στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, και έχει ανάγκη από αίμα» εδώ και 3-4 χρόνια(!), βρήκε το αίμα που χρειαζόταν (αν χρειαζόταν), το σίγουρο είναι ότι έχει δεχτεί τόσες κοινοποιήσεις που αν ήταν ψήφοι τον έβγαζαν βουλευτή.

«Αν αγοράσεις  προϊόντα από το μαγαζάκι της γειτονιάς σου θα σώσεις μια οικογένεια. Αν αγοράσεις από πολυκαταστήματα θα πάρει νέο σκάφος και μπόνους το στέλεχος μια πολυεθνικής». Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε μια χιλιοποσταρισμένη εικόνα κάποιος καλός Σαμαρείτης, φορώντας μπλουζάκι Zara που πήρε από το εμπορικό κέντρο πριν πάει να ψωνίσει από τα Lidl

Μωράκια, σκυλάκια, γατάκια, αρκουδάκια σε τσαχπίνικες και «γούτσου γούτσου» στιγμές, τα οποία παίρνουν ένα ντουρβά Like και χιλιάδες καρδούλες, χειλάκια κα διάφορα άλλα πολύχρωμα ακατανόητα σχεδιάκια και κάνουν την οθόνη να ζαχαρώνει.

Selfies, που ποστάρεις νιώθοντας Θεός, όταν οι υπόλοιποι βλέπουν έναν τύπο με εξάρθρωση του λαιμού να τεντώνεται για να χωρέσει στο κάδρο με βλέμμα λοξό και στόμα που στραβώνει όπως του θείου Χαρίλαου μετά το διπλό εγκεφαλικό πέρσι το καλοκαίρι. Αυτό φυσικά δεν θα αποτρέψει αυτούς που είναι έτοιμοι για διθυραμβικά σχόλια. Αν μάλιστα πρόκειται για κοπέλα που έχει φορέσει «κάτι πιο ελαφρύ» στην φωτογραφία, σχηματίζεται ολόκληρη αυλή από λιγούρια που παραληρούν.

«Φοβερό, το κλέβω» γιατί μάλλον δεν έχω μάθει για το «νέο» κουμπί «κοινοποίηση» ή γιατί  αφού τα λουλουδάκια είναι στο λιβάδι μπορώ να τα κόψω και να τα παρουσιάσω για δικά μου…

Τα πιο απίθανα τσιτάτα, αποδίδονται στο γέροντα Παϊσιο, τον Αϊνστάιν και την Μέρλιν Μονρόε ταυτοχρόνως. Βάζεις μια φωτογραφία και δίπλα το κείμενο που αλίευσες από άγνωστη πηγή και όποιον πάρει ο χάρος. Το καλό βέβαια είναι ότι έτσι γλιτώσαμε από εκείνα τα email των 10ΜΒ που σου ερχόταν παλιότερα με την ίδια συλλογή από αηδίες σταλμένοι από 10 διαφορετικούς φίλους.

Τρελαίνομαι για μηνύματα ανθρώπων που είναι μάλλον φρέσκοι στα social media και γράφουν σε τοίχους φίλων ή κοινωνικών γνωστών σαν να στέλνουν τηλεγράφημα και γι αυτό από κάτω υπογράφουν κιόλας. «Χίλιες ευχές Ελπινίκη μου, ότι ποθείς. Οικ. Παπαδοπούλου».

Ευρηματικά τα κοινά προφίλ! «Νίκος και Ελένη». Φωτογραφία των δύο μαζί που σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος από τους δύο γράφει και τι θα γίνει όταν χωρίσουν… Το καλό με αυτά τα προφίλ είναι ότι δεν χρειάζεται να γράψουν τίποτα για την οικογενειακή τους κατάσταση… ξέρουμε.

Κοίτα πώς θα είσαι σε πενήντα χρόνια, τι σημαίνει το όνομα σου, ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει και άλλες αηδίες που όταν αρχίσουν δεν τελειώνουν, αν δεν τις ποστάρει και ο τελευταίος χρήστης.

Κοίτα να προσέχεις γιατί οι hackers παίρνουν τα στοιχεία σου και φτιάχνουν ψεύτικό λογαριασμό και ποστάρουν τσόντες. Επίσης να προλάβεις να δηλώσεις με βάση την Συνθήκη της Γενεύης προς κάθε πράκτορα ξένης δύναμης ότι αυτά που γράφεις δεν μπορεί να τα αναπαραγάγει. Και φυσικά μην ξεχάσεις να πεις ότι θα παρευρεθείς σε μια ακόμα ηλίθια, κακόγουστη εξυπνακίστικη εκδήλωση από αυτές που ξεφυτρώνουν τον τελευταίο καιρό σαν μανιτάρια μετά την βροχή.

Στενοχωριέμαι που δεν βλέπω πια την εφαρμογή «κοίτα ποιος βλέπει το προφίλ σου» που έχει γράψει λαμπρή ιστορία στο fb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου