Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Το ξύπνημα το πρωινό δεν είναι διαφορετικό από παλιά.

Το ξύπνημα το πρωινό δεν είναι διαφορετικό από παλιά. Ο ήλιος ανέτειλε από την ανατολή, η μέρα θα είναι μάλλον από τις ζεστές. Ιούλιος πια, επιτέλους.

Μπορεί το μπακάλικο στη γωνία να μην ανοίγει πια. Μπορεί ο παππούς να στήθηκε στην ουρά, μήπως τελικά πάρει το 120άρι, αντί να πάει το εγγονάκι βόλτα στην παραλία. Μπορεί να μη μιλάμε για διακοπές. Μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε σχέδια με χρονικό ορίζοντα μεγαλύτερο του εικοσιτετραώρου. Μπορεί οι επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη και να αφήνουν και άλλους ανέργους στον δρόμο. Μπορεί η οικονομία να είναι παγωμένη. Μπορεί ο τουρισμός να καταρρέει. Μπορεί να μαλώσαμε με τον φίλο ή τον αδελφό που έκανε το λάθος να έχει αντίθετη γνώμη από εμάς.

Το σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε εθνική υπερηφάνεια. Στον μικρόκοσμο μας, που αρχίζει και τελειώνει στην πόρτα του σπιτιού μας, είμαστε Θεοί. Άσε τους άλλους να μιλούν για ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα… Χαράζουμε δρόμους στην Ευρώπη. Ακούμε καλά λόγια από παντού. Ακριβώς όπως γίνεται στις κηδείες. Ο νεκρός δεδικαίωται. 

Ψηφίζουμε το ΟΧΙ για να γίνει τελικά αυτό που έλεγε το ΝΑΙ. Το μόνο προφανές κέρδος, όχι για μας βέβαια, είναι ότι δυναμώσαμε τον Αλέξη στο κόμμα του και στην βουλή. Ζήτω! Για λίγο καιρό δε θα μπορεί να του κουνηθεί ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου. Έδιωξε και τον Βαρουφάκη. Ξανά ζήτω! Όλα για την Ελλάδα γίνονται, βλαξ… Κάλεσε και τους πολιτικούς αρχηγούς για να βάλουν πλάτη (όπως δεν έβαζε εκείνος τόσα χρόνια) για να στηρίξουμε την πρόταση που απορρίψαμε με το δημοψήφισμα, για να πάμε, αν ευαρεστηθούν οι μεγάλοι σε νέο μνημόνιο γιατί το παλιό το σκίσαμε και μας λείπει. Ξέχασα να σου πω ότι αυτό, σήμερα, είναι το καλό σενάριο… 

Ελπίζω να πρόλαβες να ζαλιστείς αρκετά χορεύοντας χασαποσέρβικο στο Σύνταγμα γιατί η ζαλάδα θα σου χρειαστεί για να αντέξεις αυτά που ήλθαν και αυτά που θα έλθουν. 

Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου