Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Μια φανταστική ιστορίαΈνα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα έγραφαν την επόμενη μέρα οι εφημερίδες. Μέθυσος, απατεώνας, ψεύτης, χτυπάει για μια ακόμη φορά την γυναίκα του.

Εκείνη, τρέχοντας, πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα και ξεκινάει να βάζει λίγα ρούχα σε μια τσάντα. Στα δακρυσμένα μάτια της βλέπει μόνο την ελευθερία. Να γλιτώσει από αυτόν που της έχει κάνει τη ζωή κόλαση.

Πώς έγινε έτσι η ζωή της. Εκείνος νέος, γοητευτικός, διαφορετικός από τους άλλους, κέρδισε εύκολα την καρδιά της. Περούσε δύσκολα βουτηγμένη μέσα στην φτώχια. Με γλυκά λόγια της έταξε αποδράσεις από την κακή ζωή της, μακριά από όσα της την μαύριζαν τόσα χρόνια. Μέσα σε λίγους μήνες παντρεύτηκαν. Έδωσαν αμοιβαίους όρκους αγάπης και αφοσίωσης. Ακόμα και η τελετή του γάμου ήταν διαφορετική από όσες είχε δει μέχρι τότε. Της φάνηκε λίγο περίεργο το σόι του, αλλά «με αυτούς θα ζήσω;”  σκέφτηκε. Πού να ήξερε…

Δυστυχώς πριν περάσουν περισσότερες από μια ή δυο εβδομάδες φάνηκε ο πραγματικός του χαρακτήρας. Η ζωή της γινόταν κάθε μέρα και χειρότερη. Την απομόνωνε από τους φίλους με τους οποίους είχε δεσμούς χρόνων. Καταλάβαινε με τον χειρότερο τρόπο ότι τίποτα από όσα της είχε πει, τίποτα από όσα της είχε τάξει, δεν ήταν αλήθεια.

Μετά από τους, όλο και, σφοδρότερους καυγάδες τους, εκείνος γύριζε υποτίθεται μετανιωμένος και της υποσχόταν ότι θα αλλάξει. Της φώναζε ότι όσα της είχε υποσχεθεί θα γινόταν πραγματικότητα και ακόμα περισσότερα. Της έταζε αποδράσεις σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα.

Στον τελευταίο καυγά τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. «Άμα θες να φύγεις, φύγε», της είπε. «Θέλω μια απάντηση με ένα όχι ή με ένα ναι». Εκείνη έτρεξε στο δωμάτιο. Επιτέλους θα γλίτωνε από αυτόν. Ξοπίσω της και εκείνος. Δήθεν μετανιωμένος. Δήθεν σίγουρος. Επιστράτευσε την γοητεία με την οποία την είχε πρόσφατα μαγέψει. «Θα δεις ότι από αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Τα έχω κανονίσει όλα. Το μέλλον είναι δικό μας».

Εκείνη γύρισε και το κοίταξε. Άρχισε να του μιλάει κλαίγοντας…

Η συνέχεια την Κυριακή το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου