Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

ΖέστηΚαθόμουν στο γραφείο και σκεφτόμουν ότι το κλιματιστικό χάλασε. Πήγα για λίγο πίσω στην αποθήκη και διαπίστωσα ότι, τελικά, δούλευε μια χαρά. Ζέστη!  Βγήκα για μερικές εξωτερικές δουλειές και η ανάμνηση της αποθήκης άρχισε να φαίνεται δροσερή σαν όαση μέσα στην Αφρικανική έρημο.

Πήρα μερικά αυγά για το μεσημέρι. Τα ξέχασα μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν πάω σπίτι θα τα σπάσω και θα αποφασίσω αν το μενού θα έχει ομελέτα ή κοτοπουλάκια…

Οδηγώ και νιώθω κάτι να στάζει στο παντελόνι μου. Είναι ο ιδρώτας από τα χέρια με τα οποία κρατάω το τιμόνι. Αν έχεις να κάνεις μικρές διαδρομές το κλιματιστικό δεν προλαβαίνει να κάνει δουλειά.

Όλα τα μπλουζάκια μου, αλλάζουν χρώμα μόλις τα φορέσω. Έναν με δύο τόνους πιο σκούρα, με την βοήθεια του ιδρώτα που απλώνεται ομοιόμορφα πλέον. Επιστρέφω στο σπίτι. Βάζω ένα μπουρνούζι για να καθίσω στον καναπέ, ότι ρουφήξει κέρδος είναι. Νιώθω σαν τον Κωνσταντάρα στον Στρίγκλο, μόνο που εκείνος το χρησιμοποιούσε για πετσέτα και τραπεζομάντηλο. Το νου σας ρεμάλια!

Βλέπω την γειτόνισσα που απλώνει στο μπαλκόνι. Μόλις τελειώσει το άπλωμα θα καθίσει κανένα δεκάλεπτο και θα αρχίσει να μαζεύει. Δεν θέλει παραπάνω. Τύφλα να έχουν τα στεγνωτήρια.

Είναι τόση η ζέστη, που η Πανελλήνια Ένωση Μαμάδων (ΠΕΜ) έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση καλώντας τα μέλη της να μη δίνουν για μερικές μέρες ζακέτα στα παιδιά που βγαίνουν έξω. Παράλληλα θα λειτουργεί και γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, για όσες μητέρες δεν μπορέσουν να αντέξουν τη νέα κατάσταση, έστω και για περιορισμένο χρόνο.

Τα νέα από την κεντρική Ευρώπη λένε ότι ο καιρός είναι δροσερός 17-18 βαθμοί με βροχούλες. Να γιατί δεν θα μπορέσουμε να συμβαδίσουμε ποτέ όλοι μαζί. Άντε τώρα να καταλάβει ο τύπος που Ιούλιο μήνα φοράει πουλοβεράκι, τι περνάς εσύ εδώ. Έρχονται τουρίστες και ιδρώνουν μέχρι πάγκρεας.

Σκέφτομαι να πάω κόντρα στον Λαφαζάνη. Αν έλθουν στα πράγματα, εμάς θα μας στείλουν στην Σιβηρία. Δροσιά!

Άντε σιγά σιγά να παίρνω θάρρος να ξαναβγώ στον θερμοθάλαμο.

Τζερόνιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου