Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Το τίμημαΜπάνιο κάναμε, ήλιο είδαμε, ήπιαμε και ένα κρασί. Ας δούμε τώρα τι μας γίνεται.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται λέει για εκλογές κατά τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος που θα γίνουν εκλογές, οκτώ μήνες μετά τις προηγούμενες και δύο μήνες μετά το δημοψήφισμα, είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα του. Κυβερνά με την ανοχή της αντιπολίτευσης, η οποία, την ανάγκη φιλοτιμία ποιώντας, στηρίζει την κυβέρνηση για να μην πέσει έξω η χώρα, αλλά και επειδή βλέπει ότι αν γίνουν τώρα εκλογές θα καταποντιστεί.

 Ένα μήνα πριν, ο πρωθυπουργός, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, αποφάσισε την   διενέργεια δημοψηφίσματος με ένα κάπως περίεργο και ασαφές ερώτημα. Ο λόγος της διενέργειας του δημοψηφίσματος ήταν ότι και πάλι δεν είχε τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος του και δε θα μπορούσε να περάσει την όποια συμφωνία κατάφερνε να συνάψει. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε και έτσι αποφάσισε να μην το λάβει υπόψη του και να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ψήφισε το 62% των Ελλήνων. Προχώρησε σε μια συμφωνία η οποία είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο είχε ψηφιστεί, λίγους μήνες πιο πριν.

Η σειρά των αψυχολόγητων ενεργειών που ήλθαν ως επιστέγασμα μια σύντομης μεν, καταστροφικής δε, κυβερνητικής θητείας πέντε μηνών, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των τραπεζών, το capitals control και το πλήρες σταμάτημα οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στην χώρα.

Σκέφτομαι ότι είναι εξαιρετικά  ακριβό το τίμημα που πληρώνει μια ολόκληρη χώρα για να καταφέρει κάποτε ο πρωθυπουργός να ελέγξει το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου