Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Ο χαμένος τα παίρνει όλα.

Βλέπω τις οργισμένες αντιδράσεις τις των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και το νέο μνημόνιο.

Ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις απόψεις τους, πιστεύω ότι έχουν απόλυτο δίκιο να είναι οργισμένοι και να νιώθουν προδομένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς, τον Ιανουάριο, ψήφισαν το κόμμα αυτό, οραματιζόμενοι σχισμένα μνημόνια, αγορές που θα χορεύουν στο ρυθμό που εμείς θα τους επιβάλουμε και ίσως έξοδο από το Ευρώ. Αντί αυτών, μετά από μήνες απραξίας είδαν τον «Αλέξη» τους να μεταλλάσσεται σε  «κύριος πρωθυπουργός». Να δεις που αυτός μέχρι γραβάτα θα φορέσει…

Τον Ιούνιο έλαβαν σθεναρή θέση υπέρ του «ΟΧΙ» πολεμώντας με λύσσα τους επίσης λυσσασμένους θιασώτες του «ΝΑΙ». Κατάφεραν να υπερψηφιστεί η άποψη τους και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά, για να δουν τον χαμένο να τα παίρνει όλα. Από το πρωί έχω στα αυτιά μου αυτούς τους στίχους του Αγγελάκα.
«Μη γκρινιάζεις που δε σου `ρθε η ζαριά,
τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα.
Το λέει κι ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά
ο χαμένος τα παίρνει όλα».

Ο κ. Τσίπρας, αφού μπεγλέρισε για αρκετό καιρό τα ζάρια, αποφάσισε τελικά να μην ρίξει την ζαριά και να συμβιβαστεί. Μένει σε αυτούς να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν, υποκύπτοντας στις δυνάμεις της αδράνειας που είναι πολύ ισχυρές στην πολιτική, ή αν οι χθεσινή σύντροφοι θα γίνουν οι αυριανοί αντίπαλοι. Και δεν μιλάω για τους υπουργούς, βουλευτές, κλπ αλλά για τους ανθρώπους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Εδώ που βρισκόμαστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβεις το σωστό και το λάθος και να ξεχωρίσεις τον κερδισμένο από τον χαμένο.

Μη δίνεις σημασία
που όλα γίναν βιαστικά
κι αν δεν πρόλαβες να πεις
δυο τρία λόγια.

Το ξες πως είναι κερδισμένος τελικά
όποιος χαμογελάει μπροστά στην καρμανιόλα.

Δεν πειράζει που δε σου `ρθε η ζαριά
τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα.
Το λέει κι ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά…
ο χαμένος τα παίρνει όλα.

https://www.youtube.com/watch?v=hhZ0FnuFQDw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου