Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Έξι διδακτικοί μήνεςΤώρα που κοντεύουμε στα εξάμηνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτομαι πόσο διδακτική είναι αυτή η εμπειρία. Σκέφτομαι όμως και πόσο μας έχει προσγειώσει στην πραγματικότητα, γκρεμίζοντας μύθους που είχαν χτιστεί επί χρόνια.

Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εκλεγεί για να κυβερνήσει, θα μπορούσε να συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι:

Όλη  η Ευρώπη κρέμεται από πάνω μας. Αν πέσουμε εμείς, αυτοί θα πέσουν παρακάτω.

Το μνημόνιο μπορείς να στο σκίσεις χωρίς να χρειαστεί να βάλεις στη θέση του ένα άλλο σκληρότερο.

Ένα κράτος έχει μόνο δικαιώματα και μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδάκι.

Λίγη μαγκιά χρειάζεται και διάθεση για σκληρή διαπραγμάτευση και θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Οι προηγούμενοι δεν τα κατάφεραν γιατί ήταν προσκυνημένοι Γερμανοτσολιάδες.  

Είναι θλιβερό να συνεργάζεσαι με αυτόν που ονομάτιζες ως ιδεολογικό εχθρό σου, ακόμα και αν αυτό σου δίνει κυβερνητική πλειοψηφία ή στήριξη σε ένα δημοψήφισμα.

Θα τρέξουν να μας βοηθήσουν Ρώσοι, Κινέζοι και μερικοί άλλοι ακόμα, αλλά θα αυτοί θα πρέπει να περιμένουν στην σειρά.

Ακόμα και αν δεν έλθουν αυτοί, θα φτιάξουμε ένα ωραίο δικό μας νόμισμα, θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες παραγωγικέ δυνατότητες της χώρας  και θα φύγουμε αγκαλιασμένοι στο ηλιοβασίλεμα.

Η χώρα διαθέτει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου τα οποία θα αξιοποιήσουμε μόνοι μας και θα εισπράξουμε τα δισεκατομμύρια που μας λείπουν.

Οι Γερμανοί θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τις αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μπορούμε να εξαγγέλλουμε κατάργηση φόρων (πχ ΕΝΦΙΑ) χωρίς να γνωρίζουμε από πού θα βρούμε τα χρήματα που θα μας λείψουν.

Οι βουλευτές τις αριστεράς διαφέρουν από όλους τους άλλους και δεν ενδιαφέρονται για προνόμια, καρέκλες, παχυλούς μισθούς, κλπ

Μπορείς να μην πληρώνεις φόρους, διόδια, εισιτήρια και ότι άλλο δεν σου αρέσει και να θεωρείται επαναστατική πράξη.

Οι βουλευτές και υπουργοί της αριστεράς  δεν κάνουν προσλήψεις κομματικών φίλων, δεν στέλνουν λεφτά στο εξωτερικό, δεν εκμεταλλεύονται την εσωτερική  πληροφόρηση που έχουν προς όφελος δικό τους και των συγγενών τους, δεν ευνοούν την επιχείρηση τους χρησιμοποιώντας την θέση τους.

Η αστυνομία πρέπει να αφήνει τους πολίτες να εκφράζονται ελεύθερα ακόμα και να αυτή η έκφραση τους έχει ως αποτέλεσμα, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, καταλήψεις κτιρίων, βανδαλισμούς, κλπ.

Οι προηγούμενοι έκαναν τα ίδια και γι αυτό κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει.

Ένα ανάλγητο, άδικο, σκληρό μέτρο είναι διαφορετικό αν το εφαρμόζει ένας αριστερός σε σχέση με το ίδιο ακριβώς μέτρο που εφαρμόζει ένας αριστερός.

Μπορείς να κυβερνάς έχοντας ως μόνο μέλημα την εξασφάλιση της αδιάλειπτης πληρωμής μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων, βλέποντας τον ιδιωτικό τομέα ως μια αγελάδα για άρμεγμα.

Η χώρα μπορεί να μένει ακυβέρνητη, η αγορά σταματημένη και όταν η κυβέρνηση το αποφασίσει να την βάλει ξανά στην πρίζα και να ξεκινήσει, καλύτερα και από πριν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τώρα που το κόμμα αυτό αναγκάζεται να έλθει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα, ετοιμάζεται η απόσχιση ενός τμήματος του που θα ευαγγελίζεται ακριβώς τα ίδια. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι κάποιοι είναι έτοιμοι να τα πιστέψουν.

Ευτυχώς όμως ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, με τους πιο έξυπνους πολίτες, που αν αποφασίσουν να αγοράσουν 10€ Ελληνικά προϊόντα ο καθένας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου