Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Μια φανταστική αστυνομική ιστορία…Το σώμα βρισκόταν πεσμένο άψυχο στο πάτωμα. 

Ο αστυνόμος είχε συλλάβει τον δολοφόνο. Εύκολη υπόθεση, αν και περίεργη. 

Ο δολοφόνος δήλωνε γιατρός. Το ίδιο είχε δηλώσει και στο θύμα, το οποίο του εμπιστεύτηκε την υγεία του, απολύοντας τον προηγούμενο που το κουράριζε. Του είχε υποσχεθεί ότι θα εφάρμοζε μια μέθοδο, ριζοσπαστική, που θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά στην χώρα και θα είχε σίγουρα αποτελέσματα.  

Το θύμα ήταν άρρωστο από καιρό και κρατιόταν στη ζωή με μια ακριβή φαρμακευτική αγωγή που ερχόταν αποκλειστικά από το εξωτερικό. Του είχε επιβληθεί αυστηρή, βασανιστική δίαιτα εδώ και πέντε χρόνια. 

Λίγο πριν αναλάβει ο νέος γιατρός, ο ασθενής είχε δείξει κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης. Ο παλιός γιατρός έλεγε ότι επιτέλους η θεραπεία είχε αποδώσει, ενώ ο νέος ότι ήταν η τελευταία έκλαμψη πριν από το μοιραίο. Ποτέ δε θα μάθουμε, ποιος είχε δίκιο. 

Ο νέος γιατρός λοιπόν δεν ήλθε μόνος του. Οι γιατροί, πια, δεν έρχονται ποτέ μόνοι τους. Έφερε μαζί του και μια περίεργη ομάδα που άλλοτε διασκέδαζε το θύμα με τα καμώματα της και άλλοτε το φόβιζε καθώς καυγάδιζε φωναχτά μπροστά του, χωρίς να σέβεται την κατάσταση του.. Μόλις ανέλαβε αποφάσισε να κόψει αμέσως την παλιά αγωγή. Ουσιαστικά δεν έδινε καμιά αγωγή πλην τακτικών αφαιμάξεων. Παλιά μέθοδο και αποδοτική από ότι έλεγε ο νεαρός γιατρός. Δυστυχώς όμως οι αφαιμάξεις αποδυνάμωναν ακόμα περισσότερο τον ασθενή που η ζωή του κρέμονταν κυριολεκτικά από μια κλωστή. Έντρομος και μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τον, πρώτο και μόνο του, πελάτη, προσπάθησε να ξεκινήσει και πάλι την παλιά αγωγή και μάλιστα με πιο αυστηρή δίαιτα. Δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Ο ασθενής άφησε την τελευταία του πνοή. Κάποιοι, από την περίεργη ομάδα του νεαρού γιατρού, έστησαν τρελό γλέντι φωνάζοντας ότι αυτό θα του έκανε πάρα πολύ καλό και ότι έπρεπε να τον είχαμε αφήσει να πεθάνει από καιρό. 

Ο αστυνόμος τα άκουγε όλα αυτά σαστισμένος. Έβαλε τις χειροπέδες στον νεαρό γιατρό και πήραν τον δρόμο για τα κρατητήρια. Ο δολοφόνος είναι δολοφόνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου