Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Όχι κύριε Τσίπρα

Όχι κύριε Τσίπρα, δε μου αρέσει η πρόταση των δανειστών. 

Δουλειά σας ήταν να διαπραγματευτείτε και να την κάνετε καλύτερη. Δουλειά σας ήταν να διαμορφώσετε εσείς πρόταση ρεαλιστική.

Δουλειά σας ήταν να τιμήσετε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων που σας εξέλεξαν και να παλέψετε γι αυτούς και όχι για τα μικροσυμφέροντα των κομματικών σας φίλων.

Δουλειά σας ήταν να μην αφήσετε την Ελλάδα να ρημάζει, επί πέντε μήνες.

Δουλειά σας ήταν να αποδείξετε ότι δεν είσαστε αυτό το οποίο σας κατηγορούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι. Ένα πολιτικάντης, δηλαδή, τρίτης διαλογής, τσαρλατάνος και δημαγωγός που ανέβηκε στην εξουσία χαϊδεύοντας εύηκοα ώτα, πονεμένων ανθρώπων.

Δουλειά σας ήταν να εκπονήσετε ένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα και όχι να απλώς να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε τον κομματικό στρατό των προηγούμενων, με τον δικό σας.

Δουλειά σας ήταν τονώσετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και όχι να εξευτελίζετε γεροντάκια που στέκονται στην ουρά για να πάρουν χαρτζιλίκι εξήντα ευρώ από το ΑΤΜ.

Δουλειά σας ήταν να υπερασπιστείτε την χώρα που εκπροσωπείται και όχι να την διασύρετε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το τελευταίο κατόρθωμα σας, το περίφημο δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα. Δημοψήφισμα χωρίς πρακτικό αντίκρισμα. Αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, δημοψήφισμα χωρίς ένα θετικό ερώτημα. Πρωτοβουλία καμία. Τι μας λένε οι κακοί, οι από έξω. Ποια είναι η πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης; Σιγή. Αν δεν θέλουμε την πρόταση των δανειστών, τότε τι; Σιγή. 

Δεν θέλω λοιπόν την πρόταση των δανειστών. Θέλω όμως να ακούσω την δικιά σας. Θέλω την πρόταση που θα με βοηθήσω να μείνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πρόταση του ευρώ. Την πρόταση της ανάπτυξης. 

Όσο λοιπόν δεν έρχεται η πρόταση αυτή από εσάς, δε μου αφήνετε κανένα περιθώριο παρά να επιλέξω την μόνη πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι και αυτή είναι των δανειστών. Η δική σας δεν είναι πρόταση. Αυτός που κυβερνά δεν λέει τι δεν θέλει. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ακολουθεί την εντολή που του έχει δοθεί.

Το μεγάλο δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι πολλές φορές στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της, στο τιμόνι της βρέθηκαν ανθρωπάκια σαν εσάς. Πολιτικάντηδες και όχι πολιτικοί. Κρίμα, όχι για εσάς. Εσείς το όνειρο σας το κάνατε πραγματικότητα, εις βάρος μας. Κρίμα για όλους εμάς και κρίμα για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου