Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Περί ΕΡΤ...

Μερικά πράγματα που κατάλαβα από την φασαρία με την ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ ήταν κακιά, γεμάτη τσάτσους που προωθούσαν την προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης, μέχρι που την έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση και από τότε έγινε, στο μυαλό κάποιων, σχεδόν BBC. 

Η εισφορά για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι απαράδεκτη αν είσαι αντιπολίτευση, αναγκαία αν είσαι κυβέρνηση. Αυτό από τα χρόνια της συγχωρεμένης της Μελίνας ακόμα.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε νεκρούς. Προφανώς γιατί καμία επανάσταση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τους νεκρούς της. Οι οποίοι δεν μάθαμε ούτε ποιοι είναι , ούτε από τι απεβίωσαν. 

Απαγορεύεται να λέμε τη γνώμη μας για την ΕΡΤ γιατί γινόμαστε εχθροί της επαναστάσεως και προφανώς κάποιος μας βάζει και τα λέμε αυτά γιατί διαφορετικά πώς θα μπορούσαμε να τα σκεφτούμε από μόνοι μας.


Όταν έκλεισε η ΕΡΤ άφησε πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία του Ελληνικού λαού και για τον λόγο αυτό η νέα κυβέρνηση έσπευσε να την ανοίξει και πάλι. Το έκανε μάλιστα αυτό πριν κάνει οτιδήποτε άλλο για την χώρα, της οποίας ίσως να μην ήταν και πρώτη προτεραιότητα η επαναλειτουργία ενός τέτοιου φορέα. Σε κάποιους ξέφυγε και είπαν ότι εκεί έπρεπε να βολέψει τους ψηφοφόρους της αλλά αυτά είναι πράγματα που τα ακούν μόνο όσοι δεν διαπνέονται από υψηλά επαναστατικά ιδανικά. 

Ίσως με τόσα που πάθαμε και παθαίνουμε καθημερινά να έπρεπε δειλά δειλά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι οι οργανισμοί του δημοσίου πρέπει να υπάρχουν για να επιτελούν το έργο για το οποίο έχουν ιδρυθεί και όχι για να έχουν δουλειά οι υπάλληλοι τους. 

Από τη στιγμή που θα ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ πιστεύω ότι όλοι πια αυτή θα παρακολουθούμε.
Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι άνθρωποι, που έκαναν εξαιρετικές εκπομπές, κυρίως στο ραδιόφωνο (κατά την γνώμη μου), αλλά η αλήθεια είναι ότι εξαιρετικοί άνθρωποι που έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους υπήρχαν και σε χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κρίσης. Αυτοί δυστυχώς δεν έχουν κανέναν να τους υποστηρίξει, ούτε καν να ρωτήσει πού βρισκόμασταν την νύχτα που έπεσε μαύρο στην επιχείρηση που δούλευαν, δημιουργούσαν και έβγαζαν το ψωμάκι της οικογένειας τους.

Φυσικά αν και εγώ ήμουν εργαζόμενος της ΕΡΤ θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να πάρω τη δουλειά μου πίσω. Αλλά για το ψωμάκι μου και όχι για τα παραμύθια που ταϊζόμαστε κάθε μέρα. Χόρτασα ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου