Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

24/5/2015 Eurovision

Αν η βραδιά της “Eurovision” ήταν μια άλλη βραδιά αποτελεσμάτων. Σαν αυτές τις βραδιές των εκλογών λίγο πριν, λίγο μετά το 2000.

Θα είχαμε panels στα οποία θα έλεγε τη γνώμη του ο Κωστόπουλος και ο Αντωνιάδης και θα παρενέβαινε «χιουμοριστικά» ο Λαζόπουλος. «Πες μας Λάκη, πώς θα σχολίαζαν οι Μήτσοι το αποτέλεσμα».

Θα είχαμε σύνδεση με τα γραφεία της «Ελευθεροτυπίας» για να μας πει ο Φυντανίδης ποιο θα είναι το αυριανό πρωτοσέλιδο και θα το «ελευθερώναμε» στα γρήγορα γιατί θα είχε πολύ δουλειά να κάνει.

Μόλις ψήφιζες θα σου επέστρεφαν το τηλεφώνημα και θα σε ρωτούσαν τι ψήφισες για να κάνουν το exit poll.

Ο Νικολακόπουλος θα έβαζε το γιλέκο, θα γυάλιζε το γυαλάκι και θα μας εξηγούσε την τάση του εκλογικού σώματος στην Ευρώπη.

Ο Ζουράρης θα προσπαθούσε να βρει τι πήγε στραβά και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το ορθόδοξο τόξο, με ανταλλαγές ψήφων με Ρωσία και Κύπρο.

Μοντέλα, τηλεπερσόνες, ηθοποιοί θα σχολίαζαν το πού πάει ο διαγωνισμός.

Ο Λάκης Γαβαλάς θα μας εξηγούσε πώς θα διαχειριζόταν ενδυματολογικά την Ελληνική συμμετοχή για να την απογειώσει. 

Ο Ηλία Ψινάκης θα μιλούσε για την θεά Κοντσίτα και θα πρότεινε να την ξαναψηφίσουμε ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι δεν διαγωνιζόταν.

Η πάλαι ποτέ ιερή τετράδα της Eurovision, χωρισμένη πια θα έκανε δηλώσεις κατά μόνας. Η Μπέσυ Αργυράκη θα δήλωνε «Δυθτυχώθ οι καλλιτέχνεθ θήμερα δεν ξέρουν μουσική. Χρειάδονται επειγόντωθ ένα μάθημα θολφέδ». Ο Πασχάλης θα δήλωνε ότι ήταν λάθος το τραγούδι που στείλαμε, αλλά ευτυχώς ήταν στιγμιαίο. Από δίπλα η γυναίκα του θα επικροτούσε. Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς θα δήλωνε με νόημα «σε περιμένω να ρθεις και πάλι» και η Μαριάνα Τόλη θα έκλεινε το μάτι και θα έλεγε «τιπιρλιπιτι Αιγαίο».

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το μόνο που περιμένουμε είναι μια δήλωση της κυβέρνησης ότι μπορεί να πήραμε χαμηλή βαθμολογία αλλά βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκλησης με τους εταίρους μας. Άλλωστε πήγαμε πολύ καλύτερα από μεγαθήρια όπως η Γερμανία και η Βρετανία η πολιτική των οποίων στο θέμα της Ελλάδας αποδοκιμάστηκε από τους λαούς της Ευρώπης. 

Η πρόεδρος της βουλής θα προανήγγελλε δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της χαμηλής θέσης που κατέλαβε η Ελλάδα. Την διαχείριση της επόμενης Ελληνική συμμετοχής θα την έχει το κανάλι της βουλής. Ήδη ετοιμάζει και σχετικό βίντεο κλιπ.

Ο Βαρουφάκης, καθοδόν για την Αίγινα, θα δήλωνε ότι έχει ηχογραφήσει όλη την βραδιά του τελικού και σύντομα θα το κυκλοφορήσει σε cd που θα διανεμηθεί με την Κυριακάτικη «Αυγή». 

Προβληματισμένο το υπουργείο των εξωτερικών καλεί εσπευσμένα τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να αναλάβει θέση πρέσβη εκ προσωπικοτήτων για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Κύπρο και κύριο μέλημα την επιστροφή στον θεσμό της ανταλλαγής δωδεκαριών. 

Ο Λαφαζάνης κατήγγειλε την έλλειψη επαρκούς υποστήριξης της Ρωσίας από πλευράς της Ελλάδας και τόνισε, με νόημα, ότι κάτι τέτοιο προβλεπόταν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 

Ο Καμένος δήλωσε ότι μελετάει την θεσμοθέτηση παρέλασης όλων των προηγούμενων συμμετεχόντων, για λογαριασμό της Ελλάδας, στην Eurovision. Ο Σάκης και η Παπαρίζου θα περάσουν δύο φορές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Τζόνυ Λόγκαν στο Σύνταγμα. 

Ο Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταστρέφει ότι με τόσο κόπο είχε πετύχει η ΝΔ και συνέχισε θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια αλλά δε θα γίνουμε δεκανίκι. 

Από την προεδρία της δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα της Ελληνικής συμμετοχής συνοψιζόταν στο ότι είχε πολύ κίνηση. 

Και του χρόνου τελευταίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου