Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με άπειρα στολίδια.Χριστουγεννιάτικο δέντρο με άπειρα στολίδια. 

Μπάλες πολύχρωμες, γυαλιστερές, αλλά και αστεράκια, και αγιοβασιλάκια, αγγελάκια, καρδούλες και ότι άλλο χαρούμενο μπιχλιμπίδι μπορείς να φανταστείς. Όλα κρεμασμένα σε έναν αρμονικό συνδυασμό. Τα μεγάλα κάτω, τα μικρά επάνω. Κοίτα μη βάλεις αυτά που μοιάζουν μεταξύ τους, δίπλα, δίπλα. Βάλε τα καλά στολίδια μπροστά και τα παλιότερα πίσω. Πάντα θα θυμάμαι την Ντάλια στο «Παρά Πέντε» να αλλάζει θέση τα στολίδια για να μπορέσουν να βγουν μπροστά και αυτά που ήταν πίσω. Τι ωραία σκέψη! 

Επάνω το αστέρι ή το αγγελάκι (θυμάσαι το ανέκδοτο;). Στη βάση η φάτνη. Η Παναγία, ο Ιωσήφ, ο μικρός Χριστός, να μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζουμε ούτε την γαλοπούλα, ούτε το μελομακάρονο, ούτε το δέντρο. Φωτάκια, πολλά φωτάκια. Προτιμάω τα λευκά και όχι τα πολύχρωμα. Απεχθάνομαι τα μπλεδίζοντα ψυχρά λεντάκια, κάνουν το δέντρο να μοιάζει με ασθενοφόρο ή περιπολικό που πλησιάζει. 

Και τραγούδια καθώς στολίζεις. Jingle Bells και Last Christmas σε δεκάδες εκτελέσεις. Το Youtube να είναι καλά… 

Φυσικά το στόλισμα θέλει κόσμο. Όλη η οικογένεια μαζί. Η φύση έχει προνοήσει και μόλις εσύ αρχίζεις να μεγαλώνεις και να σου φαίνεται, όσο και αν σου αρέσει, το στόλισμα βουνό, έρχονται τα παιδιά με πολύ κέφι και ωραίες ιδέες. Ξεκούραστα άλογα, που λέγανε στα παλιά γουέστερν. Αρκεί να έχει μεταλαμπαδευτεί η αγάπη για τη γιορτή. 

Η διαδικασία έχει και άρτο, όχι μόνο θεάματα. Κάτι τσιμπάς, κάτι πίνεις και μετά κάτι ξανατσιμπάς και κάτι ξαναπίνεις… Γιορτές είναι, δεν πειράζει. 

Κάποια εποχή είχε πιάσει μερικούς να στολίζουν καραβάκια. Με γεια τους με χαρά τους, αν αυτό τους ευχαριστεί. Για εμένα το στόλισμα θέλει δέντρο με όλα τα παρελκόμενα. 

Να το δέντρο στολισμένο στο σαλόνι τ’ανοιχτό, τραγουδούσαμε μικροί. Τότε κάποιοι το είχαν να ανοίγουν το σαλόνι μόνο Κυριακάς και εορτάς. Τώρα ζούμε μέσα στο σαλόνι. 

Καλό το δέντρο, καλά τα στολίδια αλλά τη γιορτή την κάνει η οικογένεια που στολίζει, που προετοιμάζεται, που μαζεύεται, που γελάει, που κλαίει, που μαλώνει και που τελικά ζει. 

Christmas is coming goose is getting fat, ακούω τώρα… 

Και του χρόνου να είμαστε καλά. Καλές γιορτές σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου