Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Μια φανταστική ιστορία…Μια φανταστική ιστορία… 

Η ασημένια Bentley και η μαύρη Maybach σταμάτησαν σχεδόν ταυτόχρονα έξω από το μεγάλο ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Οι συνοδοί τσακίστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες. Δύο γυναίκες αποβιβάστηκαν με δυσκολία. Η πρώτη η μεγαλύτερη σε ηλικία, παρά την περίεργη θέση του κεφαλιού της σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, ανάδινε μια αρχοντιά. Η δεύτερη, η νεώτερη αλλά όχι τόσο νέα πια, είχε ένα γερακίσιο βλέμμα και μια απίστευτη σιγουριά στο σχεδόν μαρμαρωμένο εδώ και χρόνια με την βοήθεια της επιστήμης, πρόσωπο. Αντάλλαξαν ένα βιαστικό air kiss και προχώρησαν μέσα. 

Το corner κλειστό εδώ και λίγο καιρό, άνοιξε αποκλειστικά για τις δύο κυρίες. Από νωρίς είχε σημάνει συναγερμός, Τους είχαν ετοιμάσει το τραπέζι που έβλεπε προς τη βουλή. Τυχαίο; Ποιος να ξέρει… Κάθισαν. Μεταλλικό νερό και για τις δύο. Ψητός σολομός με σπανάκι και βραστές πατάτες για την μεγαλύτερη κυρία με το αταίριαστο δίδυμο κεφάλι-σώμα. Καρδιά από μοσχαρίσιο φιλέτο μέτρια ψημένο με ψητά λαχανικά για την κυρία με το ανέκφραστο πρόσωπο που με δυσκολία μπορούσε να μασήσει μετά το «σέρβις» των προηγούμενων ημερών. Ο μετρ τα σημείωσε για την περίπτωση που κάποιος περίεργος ρεπόρτερ αργότερα ρωτούσε. Αν και η σύνθεση του τραπεζιού εγγυόταν πλήρη εχεμύθεια και διακριτικότητα των μέσων εκτός αν εκείνες αποφάσιζαν να δημοσιοποιήσουν τη συνάντηση. 

Αφού αντάλλαξαν τα συνήθη κομπλιμέντα για την λάμψη και την εμφάνιση τους ήλθε η ώρα να μπουν στον πραγματικό λόγο της συνάντησης η οποία ήταν πρωτίστως επαγγελματική. Η σκέψη είχε έλθει στην ανέκφραστη λίγες μέρες νωρίτερα καθώς ίδρωνε κάτω από το αυστηρό βλέμμα και τις οδηγίες του personal trainer. Μέχρι σήμερα οι σύζυγοι τους αγόραζαν επιχειρήσεις που δεν πήγαιναν καλά και είτε τις ρευστοποιούσαν είτε έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές για να αρχίσουν να πηγαίνουν καλά. Αφού μπορούμε να το κάνουμε με μια διαλυμένη επιχείρηση γιατί να μην μπορούμε να το κάνουμε και με μια διαλυμένη χώρα. Για χρόνια έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας προς ίδιον όφελος αλλά, με μια σύντομη εξαίρεση, πάντοτε από τα παρασκήνια. Κινούσαν τα νήματα, διόριζαν και έπαυαν, διοικητές, υπουργούς ακόμα και ολόκληρες κυβερνήσεις. Αυτό το πράγμα είχε αρχίσει να την κουράζει. Ένας άνθρωπος των αποφάσεων όπως αυτή δεν μπορεί να μένει για πολύ καιρό την αφάνεια. Ώρα της λοιπόν να βγει μπροστά. 

Κάλεσε την κυρία με τον αταίριαστο συνδυασμό κεφαλιού – ώμων για να της μιλήσει για το σχέδιο της. Εκείνη μέχρι σήμερα έβγαινε προς τα έξω μόνο με δραστηριότητες που ταιριάζουν σε κυρίες του κύκλου της. Είχε βέβαια και την υποστήριξη των μέσων που ελέγχει η οικογένεια της με αποτέλεσμα να της έχουν φορέσει φωτοστέφανο και να καλύπτουν την παραμικρότερη δημόσια αγαθοεργία ή δημόσια εμφάνιση. Είχε λοιπόν όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να αναλάβει το ύπατο αξίωμα της χώρας. Μέχρι σήμερα τη θέση καταλάμβαναν υπέργηροι παροπλισμένο πολιτικοί και λειτουργούσε σαν την κολυμβήθρα μέσα στην οποία ξεπλένονταν τα ανομήματα χρόνων πολιτικής σταδιοδρομίας. Η εκλογή της κυρίας αυτής θα έδινε νέα λάμψη στον θεσμό ενώ θα μπορούσε να εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη για την χώρα καθώς θα κινητοποιούσε τις διεθνείς διασυνδέσεις της. Στη σκέψη αυτή, σχεδόν κινήθηκε το δεξί φρύδι της προς τα επάνω. Κάτι τέτοιο είχε χρόνια να συμβεί. Ένιωσε ένα κύμα συγκίνησης να ξεχειλίζει από μέσα της. Σχεδόν θύμωσε με τον εαυτό της. Δεν του επέτρεπε συναισθηματισμούς. Αυτοί ήταν για τους αδύναμους. 

Ξεκίνησε να αναπτύσσει το σχέδιο της ενώ παράλληλα κατέβασε μικρές καλομασημένες μπουκίτσες από το φιλέτο που εν τω μεταξύ είχε σερβιριστεί. Ήθελε να δείχνει ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη. Η κυρία με τον κεφάλι copy – paste στους ώμους την παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή με ένα ευγενικό μειδίαμα. Άραγε χαμογελούσε ή ήταν αλήθεια η φήμη που κυκλοφορούσε ότι είχε δοκιμάσει ένα νέο «τράβηγμα» από εκείνο τον Ελβετό με το περίεργο όνομα, που δεν πήγε και τόσο καλά. Πού να ξέρεις. Αφού την άφησε να ολοκληρώσει, χωρίς καν να αγγίξει τον σολομό της, ρώτησε: 
- Πολύ ωραία. Εγώ ας πούμε ότι θα γίνω πρόεδρος. Εσείς τι θα κάνετε; Ήταν μια ερώτηση που την περίμενε. Σχεδόν λαχταρούσε να απαντήσει. Της άρεζε να ακούει το σχέδιο της. Το είχε μοιραστεί και με τον Θόδωρο μερικές μέρες πριν. Εκείνος είχε χαμογελάσει και της είχε πει ότι θα ήταν μαζί της ότι και αν έκανε. Ο αιώνιος Θόδωρος. Η ίδια απάντηση είτε πρόκειται για ένα σετ κοσμημάτων, τους αγώνες ή μια χώρα… Δεν είναι σίγουρη ότι την είχε πάρει στα σοβαρά αλλά δεν την ένοιαζε και πολύ. Όσο ήταν διατεθειμένος να την στηρίξει όλα τα άλλα δεν μετρούσαν. 

Ο μετρ γέμισε τα ποτήρια τους με δροσερό νερό. Του έριξε ένα άγριο βλέμμα και εκείνος έσπευσε να εξαφανιστεί στο βάθος της αίθουσας. Εγώ θα είμαι πρωθυπουργός. Ήδη βρίσκομαι σε συνεννοήσεις για την εξαγορά ενός κόμματος. Έχω κανονίσει να είναι ένα από εκείνα τα αριστερά επαναστατικά κόμματα έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία για ότι και αν κάνουμε. Σήμερα μου κρατάει τη θέση ζεστή ένας νεαρός και είμαι σίγουρη ότι πάρα πολύς κόσμος θα ανακουφιστεί να δει εμένα να παίρνω τα ηνία του κόμματος αυτού. Θα γεμίσω με σιγουριά τους φοβισμένους δεξιούς ενώ οι αριστεροί θα πετάξουν τις σκούφιες τους που θα ξαναβρεθούν στην εξουσία. Μη γελιέστε το κόμμα αυτό πρόσφατα άρχισε να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτό το οφείλει από τη μια στην άνευ σοβαρότητας πολιτική των αντιπάλων του αλλά και σε κρατικοδίαιτους οπαδούς άλλων κομμάτων που βρήκαν βολική στέγη σε αυτό με την ελπίδα επιστροφής στην εξουσία. Συνεκτικός ιστός είναι η εξουσία και αυτή θα φροντίσω εγώ να καταλάβουμε και να κρατήσουμε για όσο καιρό θα χρειαστεί. Προτείνω λοιπόν ένα γυναικείο δίδυμο της τάξης μας, το οποίο θα καθαγιαστεί καθώς θα βγάλει την χώρα από το τέλμα με τον ίδιο τρόπο που οι οικογένειες μας κάνουν τόσο καιρό με τις επιχειρήσεις τους. Τα ονόματα μας θα γραφούν με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας ενώ οι επιχειρηματικοί μας όμιλοι θα ωφεληθούν τα μέγιστα καθώς θα μπορούν πλέον να νέμονται την εξουσία απευθείας και όχι μέσω τρίτων. Τα μέσα που ελέγχει η οικογένεια θα δώσουν την απαραίτητη στήριξη στο έργο που θα αναλάβουμε. 

Είχε ενθουσιαστεί. Το σχέδιο της την είχε συνεπάρει τόσο που σχεδόν φώναξε τις τελευταίες λέξεις. Χαμογέλασε από μέσα της. Το σχέδιο της ήταν τόσο ταιριαστό με την βαριά διακόσμηση της όμορφης αίθουσας. Σταμάτησε ξαφνικά. Ήπιε γουλιά ακόμη από το νερό της. 

Η κυρία με το αταίριαστο δίδυμο κεφάλι – σώμα παρακολουθούσε ακίνητη χωρίς να χάσει ούτε λεπτό το χαμόγελο. Ωραία στάση, σκέφτηκε η νεώτερη με το ακίνητο πρόσωπο. Ιδανική για να παρακολουθεί παρέλαση από εξέδρα… … to be continuedΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου