Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Γιορτάζουν οι ΚατερίνεςΜεγάλη γιορτή σήμερα! Γιορτάζουν οι Κατερίνες. Ένα ακόμα γυναικείο προπύργιο αφού το όνομα αυτό δεν κυκλοφορεί για άνδρες. 

Ποια είναι όμως η Κατερίνα που, ως άλλος Ιανός, παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές;

Είναι η Αικατερίνη η Μεγάλη ή μήπως η Κατερίνα Κατερινάκι, της ζωής … ταγεράκι που έχει υμνηθεί από τον Πασχάλη τον Στιγμιαίο; Το σίγουρο είναι ότι  εφόσον ενσαρκώνει της ζωής τ’ αγεράκι, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Αρναούτογλου της μετεωρολογίας;

Ποια είναι η μυστική σχέση της Κατερίνας με την ομόηχη πόλη της Μακεδονίας;

Η Κατερίνα η οποία όχι σπάνια απαντάται και ως Κατίνα φαίνεται να είναι υπό απαγόρευση. Η δράση γεννάει αντίδραση και αυτή ενέπνευσε άσμα επαναστατικό με τίτλο «Αφήστε με να γίνω μια παλιοκατίνα». Ποιος σας κρατάει κυρία μου;

Η Κατερίνα ή η Κατίνα, αν προτιμάται, είναι μια μάγισσα της Σμύρνης και συνωστίζεται μαζί με άλλες στην προκυμαία ρίχνοντας τα χαρτιά και κάνοντας ξόρκια.

Σήμερα που γιορτάζει, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα αρνηθεί να μας κεράσει, λίγο σαλαμάκι υπακούοντας στην εντολή «Κααατινα σαλαμάκι».

Κατερίνα, όποια και αν είσαι, προσπάθησε οι Κατερίνες να συνεχίσετε να είσαστε περισσότερες από τις Κατίνες που έχουν πληθύνει ανησυχητικά γύρω μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου