Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Στον ΓιατρόΉταν μια εποχή που πήγαινες στον γιατρό για παρανυχίδα στο δάχτυλο και σου έγραφε μια μαγνητική, μια αξονική και ένα τεστ εγκυμοσύνης, ανεξαρτήτως φύλου… Πήγαινες σε κάτι κέντρα με νοσοκόμες μοντέλα, τέλειωνες στο τσακ μπαμ και δεν πλήρωνες μια.
 
Πέρασε καιρός, νερό έτρεξε στο αυλάκι, κόσμος πήγε ταξίδια, άλλοι τα ξόδεψαν στα ξύδια και τώρα το χρήμα στέρεψε.

Κάθε μήνα πληρώνεις τα κέρατα σου σε ασφαλιστικά ταμεία. Το κάνεις για να μείνεις έξω από την φυλακή και όχι βέβαια γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να πάρεις σύνταξη. Τώρα με το βραχιολάκι του Σάβα μπορείς να το ξανασκεφτείς. "Δεν θα μπορέσουμε να έλθουμε για καφέ, φοράω βραχιόλι". Σύνταξη θα πάρεις άμα γίνει το μετρό της Θεσσαλονίκης μαζί με τις επεκτάσεις. Από περίθαλψη … την υγειά σου να έχεις.

Στα νοσοκομεία γιατροί, νοσηλευτές τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Βάρδιες δεν βγαίνουν και από υλικοτεχνική υποδομή άστα να πάνε. Συγγενικό μου πρόσωπο νοσηλεύτηκε σε εντατική νοσοκομείου χωρίς παλμογράφο όταν αυτός στον οποίο αρχικώς τον είχαν συνδέσει χάλασε. Για λίγα λεπτά θορυβηθήκαμε ότι τον είχαμε χάσει αλλά καθώς ο άνθρωπος ανέπνεε κανονικά και μας μιλούσε σκεφτήκαμε ότι το μηχανάκι πάπαλα… Ούτε λόγος για αντικατάσταση. Ότι χαλάει «το χαιρετάμε», μας είπαν. 

Αρρωσταίνεις, ψάχνεις να βρεις γιατρό συμβεβλημένο με ταμείο και σου χαμογελούν πικρά. Το δικό μας ταμείο μοιράζει dvd με παλιά επεισόδια του «όλα για την υγεία». Το Πάσχα μας έστειλαν και επετειακό «στην υγειά μας βρε παιδιά», μια κίνηση που πολύ εκτίμησα, καθώς το «έσπρωξα» σε κάτι συγγενείς μεγάλης ηλικίας που πολύ το κάνουν κέφι και έβγαλα μια υποχρέωση. Δεν είναι εποχές τώρα για έξοδα.

Διαβάζω ότι το υπουργείο δεν πληρώνει συμβεβλημένους γιατρούς, φαρμακοποιούς και ιατρικά κέντρα και σκέφτομαι ότι την ιατρική θα την κάνει πλέον ο Λαζάρου με τον Σκαρμούτσο. Και μπορεί μερικές από εσάς να κάνατε κέφι να παίξετε τον γιατρό με τον σεφ με τις ζωγραφιές, αλλά με τον Λαζάρου; Θα παίρνεις χόρτα και θα κάνεις καταπλάσματα. Βοτάνια θα βράζεις και θα πίνεις για να φτιάξει το μέσα σου. Λαδάκι μπόλικο να πάρεις από το χωριό, αγνό παρθένο, να έχεις για κανένα ξεμάτιασμα και όταν σωθεί και αυτό να δούμε μήπως μάθουμε αυτό με τα μάτια.

Την υγειά μας να έχουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου