Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Ο νέος μετεωρολόγοςΉταν που λέτε κάποτε μια χώρα σαν όλες τις άλλες, με τα βουνά και τις πεδιάδες της, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις θάλασσες. Οι κάτοικοι της χώρας είχαν ένα κόλλημα με τον καιρό χειρότερο και από των Εγγλέζων.

Ήταν χειμώνας και ο κόσμος υπέφερε. Κρύο, βροχές, χιόνια. Η ζωή δύσκολη. Τα δελτία καιρού δυσοίωνα. Θα φτιάξει κάποτε ο καιρός, αλλά δεν ξέρουμε πότε και μέχρι τότε βαρυχειμωνιά, έλεγε ένας μετεωρολόγος που μετά από πολύ σκέψη είχαν επιλέξει για να μελετάει και να λέει τον καιρό.

Τότε, εμφανίστηκε νέος μετεωρολόγος λέγοντας ότι διάβασε τα δεδομένα του καιρού. Ο παλιός μετεωρολόγος έκανε λάθος. Εκείνος είχε την λύση και μάλιστα όχι μια, αλλά πολλές, εύκολα και γρήγορα εφαρμόσιμες. Θα βομβαρδίσω τα σύννεφα, θα αντιστρέψω τους πόλους και θα σας φέρω καλοκαιρία είπε. 

Πολύ που θέλανε, οι κάτοικοι της χώρας. Απολύεται ο παλιός μετεωρολόγος, αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα ας μη τους πει κανένα…

Αναλαμβάνει ο νέος μετεωρολόγος και από την πρώτη βδομάδα ο καιρός αντί να φτιάχνει φαινόταν να χαλάει ακόμα περισσότερο. Αυτοί που τον είχαν πιστέψει όμως, σχεδόν έβλεπαν την καλοκαιρία, ακόμα και αν έξω χιόνιζε.

Όταν ήλθε η ώρα να απογειωθεί το πρώτο αεροπλάνο, για να βομβαρδίσει τα σύννεφα, διαπιστώθηκε ότι μάλλον ακατάλληλο ήταν και ίσως να μην είχαμε και καύσιμα. Η κακοκαιρία συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση αλλά κάποιοι συνέχιζαν να βλέπουν την άνοιξη έξω από την πόρτα τους.

Η αντιστροφή των πόλων δεν μπορούσε να εφαρμοστεί γιατί οι υπόλοιποι κάτοικοι της γης μια χαρά βολευόταν με τους πόλους όπως είχαν. Δεν είχαν λόγο να αλλάξουν κάτι.
Η βαρυχειμωνιά λοιπόν συνεχίστηκε στην χώρα, ενώ σε άλλες χώρες είχαν έλθει τα χελιδόνια και τα πρώτα λουλούδια άνθιζαν. 

Ο νεαρός μετεωρολόγος είχε πέσει σε μεγάλη συλλογή και απόγνωση. Θα φέρω την άνοιξη αλλά θα αργήσω λίγο, ψέλλιζε και άρχισε να ζητάει από τις άλλες χώρες να αντιστρέψουμε μόνο τους δικούς μας πόλους, να βομβαρδίσουμε μόνο τα δικά μας σύννεφα.

Δεν ξέρω να σας πω τι έγινε τελικά, αλλά θα ρωτήσω και ίσως άμα λιώσουν τα πολλά τα χιόνια να τα ξαναπούμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου