Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ «JE SUIS CHARLIE»;

Συγνώμη που θα σας στενοχωρήσω, αλλά δεν είμαι Charlie.
Είμαι κάθετα, οριζόντια και σε όποια άλλη κατεύθυνση μπορώ να σκεφτώ, αντίθετος προς τις πράξεις, τη λογική, την ιδεολογία των τρομοκρατών (διότι φυσικά περί αυτού πρόκειται) και της βίας, αλλά δυσκολεύομαι να ταυτιστώ με αυτό που βλέπω.
Αν «Je suis Charlie» σημαίνει την καταδίκη της τρομοκρατίας κατά της ελευθερίας του λόγου τότε και εγώ μαζί.
Αν «Je suis Charlie» σημαίνει απόδοση τιμής στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη αλλά και στις επόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις (σκιτσογράφοι, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, άνθρωποι που βρέθηκαν στο λάθος μέρος λάθος στιγμή) τότε και εγώ μαζί.
Αν «Je suis Charlie» σημαίνει “STOP” στην τρομοκρατία, 100% μαζί.
Αν «Je suis Charlie» σημαίνει την άνευ όρων αποδοχή και ταύτιση με το στυλ και τις στοχεύσεις του περιοδικού τότε λυπάμαι αλλά δεν με αντιπροσωπεύει.
Η συγκεκριμένη, συναισθηματικά φορτισμένη κίνηση, έχει ένα πολύ καλό (η χρήση του όρου τεχνική μόνο) αυθόρμητο μάρκετινγκ αφού έχει ένα πολύ άμεσο μήνυμα, αποτελεσματικά οπτικοποιημένο. Κάνει εύκολη την αναπαραγωγή του και βοηθάει την ταύτιση του κοινού με «κάτι καλό». Θα το δω και σε μπλούζες και σε κούπες; Μπορεί.
Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας είχα δει ανθρώπους να κρατούν ή να φορούν στόχους και πυραύλους. Χθες έμαθα ότι εκτός από Charlie κάποιοι είναι και άστεγοι. Για να δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου