Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

15 Δεκεμβρίου 2014Η αλήθεια είναι ότι ζούμε ημέρες μεγάλης εθνικής ανάτασης. Η επικείμενη έξοδος από το μνημόνιο και η ανάπτυξη έχουν γεμίσει με χαρά, υπερηφάνεια, σιγουριά και αισιοδοξία τις ψυχές των Ελλήνων. 

Μοναδική παραφωνία το χθεσινό ατυχές αποτέλεσμα στον ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής Ελλάδος με την παντοδύναμη αντίστοιχη των νησιών Φερόε. Με εντολή Σαμαρά λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την εξάλειψη των προβλημάτων που δημιούργησε το αποτέλεσμα αυτό. Από σήμερα λοιπόν και μέχρι νεωτέρας τίθεται εκτός νόμου ότι έχει να κάνει με «νησί». Πιο συγκεκριμένα: Απαγορεύεται η προβολή των ταινιών «Νήσος 1 & 2» και της τηλεοπτικής σειράς «το νησί». Δυστυχώς η μπάλα παίρνει και «το νησί των γενναίων» με τον Αλεξανδράκη και την Καρέζη καθώς και το «νησί των πειρατών». Παραχωρούνται με υποσχετική τα νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τα νησιά του Ιονίου τα οποία θα παραδούν στην Ιταλία. Τίθεται εκτός νόμου η συλλογή «τα νησιώτικα» του Γιάννη Πάριου και ο ίδιος τίθεται σε κατ’οίκον περιορισμό. Οι νησίδες στους δρόμους θα γκρεμιστούν και θα αντικατασταθούν από άλλες κατασκευές που επιτέλους θα μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει με τη χρήση του τραγουδιού που περιέχει τους στίχους «Δεν ήταν νησί ήταν θεριό που κείτουνταν στη θάλασσα. Ήταν η γοργόνα η αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου που θρηνούσε και φουρτούνιαζε το πέλαγο…» καθώς ενώ συνδέεται με τη μεγάλη εθνική επιτυχία της Αμφίπολης, περιέχει την απαγορευμένη λέξη. Η λύση θα δοθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία θα προβλέπεται η εκφώνηση του τραγουδιού με αντίθετη σειρά και σε εκατό δόσεις. Μέχρι να φτάσουμε στην απαγορευμένη λέξη, βλέπουμε. 

Στη λύση αυτή φαίνεται να συμφωνεί και η Τρόικα και έτσι δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή της. Κοίτα τώρα τι μας βρήκε και θα μας χαλάσει την ευφορία, κάτι, που όπως είναι γνωστό, δικαίωμα έχει να κάνει μόνο η εφορία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου