Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ


Ο πρωθυπουργός θα έλθει αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στο αεροδρόμιο θα τον περιμένει παρατεταγμένο σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Οι υπουργοί έχουν έλθει αεροπορικώς από την Αθήνα εδώ και δύο μέρες συνοδευόμενοι από τους στενούς συνεργάτες τους, τις οικογένειες τους και επιτελείς των υπουργείων τους. Αφού τους χαιρετήσει έναν έναν με χειραψία αλλά και με σταυρωτά φιλιά θα κατευθυνθεί στην πρωθυπουργική Mercedes η οποία θα ηγηθεί πομπής υπηρεσιακών αυτοκινήτων αλλά και εκατοντάδων οπαδών του κόμματος που αναμένεται να μεταβούν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν. Σε όλο το μήκος της διαδρομής αναμένεται η έντονη παρουσία του κόσμου ο οποίος θα επευφημεί αυθόρμητα τον ηγέτη του. Είναι συγκινητικό ότι σε συγκεκριμένο σημείο όπως κάθε χρόνο αναμένεται να είναι τόσο μεγάλη η αυθόρμητη πίεση του λαού να δείξει την αγάπη του στον λαοπρόβλητο ηγέτη που η πομπή θα σταματήσει και ο πρωθυπουργός θα κατέβει και θα μιλήσει μέσα από την καρδία του στο κόσμο που θα παραληρεί από ενθουσιασμό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα αποτελέσει δικαίωση για το λαϊκό αίσθημα η φιλοτέχνηση και τοποθέτηση στο συγκεκριμένο σημείο αγάλματος του μεγάλου ηγέτη. 
 
Στις οκτώ το βράδυ, σε λαμπρή τελετή, θα κηρύξει την έναρξη της εκθέσεως και θα ακολουθήσει βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.
Η ομιλία του αναμένεται να κινηθεί στους ακόλουθους άξονες: 

Θα τονίσει την ηγετική θέση και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων. 

Θα εξαγγείλει την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του πιο σύγχρονου μετρό της Ευρώπης, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια μετά από κάθε πρωθυπουργική ομιλία. 

Θα εμφανίσει σαφές και σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ. Θα αναφερθεί με σαφήνεια στα μέτρα που θα ληφθούν για την ανακούφιση των αγροτών που έχουν πληγεί. 

Θα εξαγγείλει συγκεκριμένες δράσεις για τους νέους, την παιδεία που αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης και για την ανεργία. 

Μετά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός και οι συνοδεία του αναμένεται να μεταβούν στα πολιτιστικά κέντρα της νύχτας τα οποία ειδικά για τις μέρες της εκθέσεως έχουν μετακαλέσει «σχήματα» με τρανταχτά ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου. Ο λαός αναμένετε για μια ακόμη φορά θα θαυμάσει την απλότητα αλλά και τη λεβεντιά κυβερνητικών στελεχών τα οποία χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας λουσμένοι κυριολεκτικά στα λουλούδια. Τα έξοδα καλύπτονται από τους προϋπολογισμούς των υπουργείων και είναι μια ανακούφιση για τους πολίτες να έρχονται τόσο κοντά στους ηγέτες τους. 

Την επόμενη μέρα θα δοθεί συνέντευξη στους εκπροσώπους του τύπου η οποία στη συνέχεια θα μετεξελιχθεί σε ένα μεγαλοπρεπές φαγοπότι σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Τα εδέσματα της θάλασσας και τα εκλεκτά κρασιά θα δώσουν τον τόνο της μεγάλης γιορτής της πόλης. 

Αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα ενώ οι υπουργοί και οι υπηρεσιακοί φορείς αναμένεται να παραμείνουν μερικές ακόμα μέρες στην συμπρωτεύουσα. Τόσο μακριά και τόσο κοντά…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου