Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ε.Φ.Α. (Ενιαίος Φόρος Αέρα)Θα ονομάζεται Ε.Φ.Α. (Ενιαίος Φόρος Αέρα) και σύμφωνα με τους εμπνευστές του, που τον εισηγούνται στον Υπουργό των Οικονομικών, θα είναι ο απόλυτος φόρος. 

Η ιδέα είναι απλή και δόθηκε από αυτούς που έλεγαν αστειευόμενοι ότι «έτσι όπως πάει θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε». Η εφαρμογή ακόμα απλούστερη. Με μια απλή ιατρική εξέταση (κάτι ανάλογο με την σπιρομέτρηση) θα είναι εύκολο να υπολογιστεί ο αέρας που χρησιμοποιεί κάθε άνθρωπος. Ο όγκος θα πολλαπλασιάζεται με μια τιμή μονάδος και θα υπολογίζεται ο φόρος που αναλογεί. Είναι ο πιο δημοκρατικός και δίκαιος φόρος αφού για πρώτη φορά διευρύνεται η φορολογική βάση (θα φτάνει το 100% του πληθυσμού) που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες από το πρώτο λεπτό της ζωής τους μέχρι και τη στιγμή που θα αφήσουν την τελευταία τους πνοή, η οποία φυσικά και θα φορολογηθεί! 

Καθώς το παιδί θα μεγαλώνει θα αναπροσαρμόζεται και ο φόρος με την αύξηση των διαστάσεων των πνευμόνων. Οι καπνιστές καθώς και όσοι υποφέρουν από ασθένειες των πνευμόνων θα θεωρούνται αυτοδικαίως φοροφυγάδες. 

Άλλες εκπομπές αερίων από τον ανθρώπινο οργανισμό θα είναι αφορολόγητες σε μια προσπάθεια στήριξης της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Ανοίγει ο δρόμος για την φορολόγηση των κατοικίδιων με ανάλογο τρόπο ενώ ειδικές ρυθμίσεις θα προβλέπονται για τους κτηνοτρόφους αλλά και για τα pet shops. 

Σκέψεις για φορολόγηση, με ανάλογο τρόπο, των ελαστικών των αυτοκινήτων, των στρωμάτων θαλάσσης και των σωσιβίων. Σκέψεις για την φορολόγηση των παπουτσιών GEOX (που όπως διαφημίζονται «αναπνέουν») καθώς και των Air MAX. Αγκάθι παραμένει για το οικονομικό επιτελείο η πιθανή φορολόγηση των αεριτζήδων τους οποίους για την ώρα φαίνεται ότι δεν θα συμπεριλάβουν στο νέο φόρο, καθώς υπάρχει η άποψη ότι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου