Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Σήμερα η μέρα της μεγάλης αποχώρησης.Σήμερα η μέρα της μεγάλης αποχώρησης. 


Λες και ο καπετάνιος σήμανε τη σειρήνα για να εκκενώσουμε το πλοίο. Από το πρωί οργασμός νοικοκυροσύνης και οργάνωσης. Μαζέψτε τις ομπρέλες, τις καρέκλες, κουβαδάκια, κανό, surf, όλα να πλυθούν με γλυκό νερό και να αποθηκευτούν για να είναι έτοιμα για «του χρόνου». 


Να κλείσουμε το σπίτι. 


Να μην ξεχάσουμε τίποτα, που πάντα ξεχνάμε βέβαια. 


Τώρα ποιος ξέρει πότε θα ξανάλθουμε… Δεν πάει ο καιρός να είναι καλοκαιρινός μέχρι τον Άγιο Δημήτρη. Το «εξοχικό» το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας. Ενώ κανένας δε ρωτάει, τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, τι θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο με το που καβατζάρουμε τον Σεπτέμβρη μαύρη πέτρα πίσω μας. Αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι και οι αποχαιρετισμοί. Να μαζευτούμε τώρα γιατί πότε θα σας ξαναδούμε. Καλό χειμώνα και καλή αρχή στα παιδιά που πάνε σχολείο. Είναι και τα πρωτάκια που θα μπούνε για πρώτη φορά στα βάσανα. Είναι και αυτά που αλλάζουν βαθμίδα εκπαίδευσης, ακόμα και αυτά που «θα μπουν στη μάχη των πανελλαδικών». 


Όλα αυτά σε 9 μήνες θα έχουν τελειώσει. Μια κανονική πλήρης εγκυμοσύνη που θα γεννήσει το επόμενο καλοκαίρι. Είναι και οι μεγάλοι σε ηλικία. «Άντε και του χρόνου πάλι εδώ, μαζί», και ας έχουν στο μυαλό τους ότι όλο και κάποιος θα απουσιάζει. Νόμος της φύσης ότι αρχίζει κάποτε τελειώνει. Στο ενδιάμεσο τι κάνουμε! 


Καλό φθινόπωρο και μετά καλό χειμώνα, άντε και καλή άνοιξη όταν έλθει με το καλό για να ανοίξει τον δρόμο για το καλοκαίρι και πάλι εδώ να είμαστε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου