Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Οι βάσεις για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. 


Η ημέρα έχει κάτι από την πρώτη Ιανουαρίου, με κερδισμένους και χαμένους. Με νέα αρχή και ελπίδες και χαμόγελα και κλάματα. Η μέρα αυτή είναι ορόσημο για τα παιδιά που διαγωνίστηκαν αλλά και για τις οικογένειες τους. Είναι η μέρα που πέτυχαν τον πρώτο μεγάλο στόχο που είχαν βάλει στη ζωή τους ή αντίστοιχα η μέρα κατά την οποία απέτυχαν στον στόχο αυτό. Η μέρα βέβαια μόνο ως ορόσημο μπορεί να χαρακτηριστεί αφού έτσι και αλλιώς η επιτυχία και οι αποτυχία είναι ένα δέντρο που το ποτίζει χρόνια πολλά για να βλαστίσει. Είναι ένα οικοδόμημα τα θεμέλια του οποίου έχουν πέσει χρόνια πριν. Αυτοί λοιπόν που είχαν βάλει τα σωστά θεμέλια και στη συνέχεια δούλεψαν με πάθος, συγκροτημένα και ακούραστα είναι και αυτοί οι οποίοι είδαν το οικοδόμημα τους να στέκεται περήφανο, ατρόμητο μπροστά σε σεισμούς εύκολων και δύσκολων θεμάτων. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα τέτοιο οικοδόμημα να φτιάχτηκε κατά τύχη. Αν απομακρυνθούν λοιπόν λίγο από το οικοδόμημα τους θα δουν ότι μόλις τελείωσαν τον φέροντα οργανισμό, τα μπετά όπως συνηθίζουμε να λέμε. Για να γίνει κατοικήσιμη η οικοδομή τους θα περάσουν χρόνια και θα χρειαστεί δουλειά και μυαλό. Σήμερα ας καμαρώσουν το so far so good. Ας γιορτάσουν, τους αξίζει. Αύριο και πάλι μέρα είναι για να αρχίσουν οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και τα σχέδια για το μέλλον. 


Υπάρχουν βέβαια και οι χαμένοι της ημέρας. Αυτοί δεν είναι μόνο μια κατηγορία. Είναι αυτοί που δεν προσπάθησαν. Είναι αυτοί που δεν προσπάθησαν αρκετά και είναι και αυτοί που είτε έθεσαν στόχους μεγαλύτερους από τις δυνατότητες τους είτε έπεσαν θύματα αστάθμητων παραγόντων. Αυτοί λοιπόν θα πρέπει να αναζητήσουν την τύχη τους μακριά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή να μαζέψουν τα κομμάτια της απογοήτευσης τους και να την κάνουν θάρρος, δύναμη, πείσμα και να ξαναπροσπαθήσουν. Να ανοίξουν τα μάτια και να δουν τι έφταιξε και δεν τα κατάφεραν έτσι ώστε … να μην ξαναφταίξει. 


Συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου