Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Το δίκιο του δικαστή


Ο δικαστής σηκώθηκε το πρωί και για μια ακόμα μέρα δεν αισθανόταν καλά. 
 
Πήρε τη απόφαση και πήγε στον γιατρό ο οποίος του ζήτησε να πληρώσει περισσότερα από ότι συνήθως, γιατί αν χρεώσει κάτω από κάποιο ποσό μπορεί να κάνει λάθος διάγνωση. Τι να κάνει; Πλήρωσε, αν και δε του φάνηκε λογικό. 


Στη συνέχεια πήγε στον μανάβη που του ζήτησε να πληρώσει κάτι παραπάνω για να μην είναι σάπια τα ροδάκινα, το ίδιο και ο χασάπης για το κρέας. Δε του άρεσε, κάτι είχαν πάθει όλοι σήμερα. Εκεί που έλεγε ότι όλοι τρελάθηκαν σταμάτησε στο βενζινάδικο. Η βενζίνη από σήμερα θα είναι πιο ακριβή γιατί διαφορετικά θα μπούμε στον πειρασμό να την νοθεύσουμε του είπε ο, πάντα εξυπηρετικός, νεαρός.

Γύρισε στο σπίτι. Η Ηλιάνα, η γυναίκα που τον πρόσεχε από τότε που είχε χάσει τη γυναίκα του, του είπε ότι έπρεπε να της δώσει αύξηση. Αν δεν το έκανε μπορεί να μπέρδευε τη ζάχαρη με το αλάτι ή ακόμα χειρότερα και με το TIDE. 


Κάθισε στην πολυθρόνα του. Ομαδική παράκρουση σκέφτηκε. Μου την πέφτουν από παντού. Βέβαια, αν θέλουν να πετύχει αυτό που επιχειρούν θα πρέπει να είναι οι ίδιοι αυτοί που αποφασίζουν για τις αυξήσεις που θα χορηγούν στους εαυτούς τους… 


Αυτό είναι το κλειδί, σκέφτηκε και χαμογέλασε αυτάρεσκα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου