Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Ο πρωθυπουργός και μαλώνει τους ξενοδόχους


Βγαίνει ο πρωθυπουργός και μαλώνει τους ξενοδόχους που ανέβασαν τις τιμές. Βγαίνει και η Όλγα από πίσω και σιγοντάρει. 

Πρέπει να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλές, για να μη θυμώσουν οι πελάτες και δεν ξανάλθουν. 
 
Ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αφού: 

1. Εξασφάλισε ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να μπορέσουν οι ξενοδόχοι να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, με υποδομές που τις ζηλεύει όλος ο κόσμος. 

2. Τα καράβια πάνε και έρχονται στα νησιά σε άψογα λιμάνια, με τακτικά και συνεπή δρομολόγια με υποδειγματικές συνθήκες για τους επιβάτες. Το κόστος του εισιτηρίου πλέον συγκρίνεται μόνο με αυτό της των υπερατλαντικών ταξιδιών. 

3. Το κόστος της ενέργειας είναι αμελητέο και σταθερό. 

4. Το εργοδοτικό κόστος δεν επιβαρύνεται από ακατανόητα υψηλές εισφορές. 

5. Το δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα επιτρέπει στους επαγγελματίες να προγραμματίσουν με ασφάλεια τις επενδύσεις τους. 

6. Το οδικό δίκτυο είναι ασφαλές και οι διαδρομές δεν επιβαρύνονται με διόδια που διπλασιάζουν το κόστος του ταξιδιού χωρίς λογική. 

7. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό προβάλλεται με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο. 

Φυσικά και έπρεπε να τους νουθετήσει να μειώσουν τις τιμές αντί να τους παροτρύνει και να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό προϊόν το οποίο να πουλήσουν στην τιμή που πρέπει στους πελάτες τους. Ακούγεται καλά, σε αυτόν που βλέπει τη ζωή μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης, να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να μαλώνει αυτόν που χρεώνει «ακριβά» τη θέα από το δωμάτιο προς την καλντέρα ή το ηλιοβασίλεμα. 

Είναι πιο εύκολο να κάνουμε αυτό αντί να ψάξουμε να βρούμε αυτούς που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα χρήματα αυτά. Και αν ο ξενοδόχος τους βρει σημαίνει ότι έχει κάνει σωστά τη δουλειά του και φυσικά τότε σας οφείλει ένα μεγαλοπρεπές thanks for nothing. 

Κύριε πρωθυπουργέ, η αγορά λειτουργεί με τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης. 

Το αν είναι κάτι ακριβό ή φτηνό κρίνεται βέβαια από την ποιότητα του αλλά φυσικά και από το πόσοι επιθυμούν να το αγοράσουνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου